Hipotalamus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Hipotalamus arupa pusat panampung kabèh informasi sing teka saka manéka warna arah lan bakal dikirimaké nuju manéka warna sel minangka sawijining pesen utawa minangka informasi lan ngasilaké sawijining gerak utawa aktivitas. Hipotalamus ora kalebu sawijining kelenjar nanging bisa ditelaaké minangka sawijining hormon.hipotalamus ngirim sawijining sinyal nuju kelenjar adrenal yaiku epinephrine lan neropinephrine. Hipotalamus iki mrodhuksi antideuretic hormone (ADH), oksitosin, lan regulatory hormones. Hipotalamus fungsiné minangka monitoring lan ngontrol manéka warna aktivitas saka awak sing akèh banget mau.


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hipotalamus&oldid=813747"