Organ (anatomi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mata, salah sawijining conto organ

Ing biologi, organ iku klompok jaringan sing nglakoaké sapérangan fungsi. Organ kéwan sacara umum nyakup jantung, paru-paru, utek, mata, lambung, limpa, pankreas, ginjal, ati, usus, kulit, utérus, saluran urin, balung, lan liya-liyané. Organ tetanduran biasané nyakup oyot, batang, godhong, kembang, lan woh sarta wiji.

Saklompok organ sing gegandhéngan iku 'sistem organ'. Organel iku analog organ kanggo struktur sub-selular.

Sistem organ kéwan[sunting | sunting sumber]

Pisanana uga[sunting | sunting sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Organ_(anatomi)&oldid=869066"