WOSM

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra WOSM

WOSM singkatan saka World Organization of the Scout Movement ya iku organisasi internasional non-pamarintahan kang ngayomi obahan kepandhuan sadonya.[1][2] WOSM ngadheg ing tahun 1920, lan duwé kantor pusat ing Jenewa, Swiss.[1] Anane WOSM uga ora bisa dipisahake saka kancane Asosiasi Kepandhuan Putri Sadonya utawa World Association of Girl Guides and Girl Scouts kang disingkat WAGGGS.[2] Tujuane WOSM ya iku ngewenehi pendhidhikan kanggo pemuda mawa sistim nilai adedhasar Satya Pramuka lan Dharma Pramuka, supaya saben wong duwé peran kontstruktif ing masarakat saengga bisa mbyantu mbangun donya kang luwih apik.[3] Mawa organisasi internasional, WOSM diatur adedhasar region, konferensi, komite lan biro.[3]

Tegese Lambang WOSM[besut | besut sumber]

Lambang WOSM
  1. Kompas: mralambangi salah sawijining peringatan kanggo Pandhu utawa Pramuka supaya tansah nglakoni kabecikan lan bisa diprecaya kaya dene fungsine kompas, sarta ajeg njaga pangareb-arebe lan tugase mawa panunjuk dhalan.[4]
  2. Treefoil/kembang kan pucuke telu: mralambangi telung janji pandu/Scout promise.[4]
  3. Bintang Loro: mralambangi anggota Pandhu/Pramuka tansah usaha supaya bisa madhangi lan ngewenehi pitulungan ing babagan kabecikan lan ilmu pengetahuan.[4]
  4. Tali kang mubeng lan pucukke mbentuk simpul mati: mralambangi manawa sapadha Pandhu/Pramuka nganakake hubungan kekancan raket lan sedhuluran antawise Pramuka ing donya.[4]
  5. Werna: Putih mralambangi jiwa kang suci, dene werna dhasar ungu mralambangi manawa Pandhu/Pramuka duwéni katrampilan mimpin lan seneng ngewenehi pitulungan marang wong liya.[4]

Konferensi Kepandhuan Sadonya[besut | besut sumber]

Konferensi Kepandhuan Sadonya utawa luwih misuwur diarani The World Scout Conference (WSC) ya iku pepanggihan kang ajeg dianakake saben telung tahun pisan lan ditekani déning kabèh organisasi lan asosiasi kepandhuan sadonya.[5] Pepanggihan iki duwéni ancas kanggo ngorodinasi kabèh sesuluh kepandhuan saka saben nagara kelebu mbasa tujuan lan prinsip-prinsip Organisasi Kepandhuan Dunia lan kamardikan saka pulitik saben organisasi utawa Asosiasi anggotane.[5]

Tanggal Konferensi ke- Lokasi Nagara Nagara Peserta
1920 Konferensi Kepanduan Dunia ke-1 London Cithakan:Country data Inggris Raya 33
1922 Konferensi Kepanduan Dunia ke-2 Paris  Perancis 32
1924 Konferensi Kepanduan Dunia ke-3 Copenhagen  Denmark 34
1926 Konferensi Kepanduan Dunia ke-4 Kandersteg   Swiss 29
1929 Konferensi Kepanduan Dunia ke-5 Birkenhead Cithakan:Country data Inggris Raya 33
1931 Konferensi Kepanduan Dunia ke-6 Baden bei Wien  Austria 44
1933 Konferensi Kepanduan Dunia ke-7 Gödöllő  Hungaria 31
1935 Konferensi Kepanduan Dunia ke-8 Stockholm  Swedia 28
1937 Konferensi Kepanduan Dunia ke-9 Den Haag  Walanda 34
1939 Konferensi Kepanduan Dunia ke-10 Edinburgh  Inggris 27
1947 Konferensi Kepanduan Dunia ke-11 Château de Rosny-sur-Seine  Perancis 27
1949 Konferensi Kepanduan Dunia ke-12 Elvesaeter  Norwegia 25
1951 Konferensi Kepanduan Dunia ke-13 Salzburg  Austria 34
1953 Konferensi Kepanduan Dunia ke-14 Vaduz  Liechtenstein 35
1955 Konferensi Kepanduan Dunia ke-15 Niagara Falls, Ontario  Kanada 44
1957 Konferensi Kepanduan Dunia ke-16 Cambridge Cithakan:Country data Inggris Raya 52
1959 Konferensi Kepanduan Dunia ke-17 New Delhi  India 35
1961 Konferensi Kepanduan Dunia ke-18 Lisbon  Portugal 50
1963 Konferensi Kepanduan Dunia ke-19 Rhodes  Yunani 52
1965 Konferensi Kepanduan Dunia ke-20 Mexico City  Mexico 59
1967 Konferensi Kepanduan Dunia ke-21 Seattle  Amerika Serikat 70
1969 Konferensi Kepanduan Dunia ke-22 Otaniemi  Finlandia 64
1971 Konferensi Kepanduan Dunia ke-23 Tokyo  Jepang 71
1973 Konferensi Kepanduan Dunia ke-24 Nairobi  Kenya 77
1975 Konferensi Kepanduan Dunia ke-25 Lundtoft  Denmark 87
1977 Konferensi Kepanduan Dunia ke-26 Montreal  Kanada 81
1979 Konferensi Kepanduan Dunia ke-27 Birmingham Cithakan:Country data Inggris Raya 81
1981 Konferensi Kepanduan Dunia ke-28 Dakar  Senegal 74
1983 Konferensi Kepanduan Dunia ke-29 Dearborn  Amerika Serikat 90
1985 Konferensi Kepanduan Dunia ke-30 München Cithakan:Country data Jerman Barat 93
1988 Konferensi Kepanduan Dunia ke-31 Melbourne  Australia 77
1990 Konferensi Kepanduan Dunia ke-32 Paris  Perancis
1993 Konferensi Kepanduan Dunia ke-33 Sattahip  Thailand
1996 Konferensi Kepanduan Dunia ke-34 Oslo  Norwegia 108
1999 Konferensi Kepanduan Dunia ke-35 Durban  Afrika Selatan 116
2002 Konferensi Kepanduan Dunia ke-36 Thessalopunika  Yunani 126
2005 Konferensi Kepanduan Dunia ke-37 Hammamet  Tunisia 122
2008 Konferensi Kepanduan Dunia ke-38 Jeju-do  Korea Selatan 150
2011 Konferensi Kepanduan Dunia ke-39 Curitiba  Brazil
2014 Konferensi Kepanduan Dunia ke-40 Ljubljana  Slovenia

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)WOSM (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  2. ^ a b (id)WOSM Agen Perdamaian (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  3. ^ a b (id)ATASAPR (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  4. ^ a b c d e (id)arti lambang WOSM (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
  5. ^ a b (id)Jumpa di Jeju (dipunundhuh tanggal 4 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=WOSM&oldid=1082171"