Niagara Falls, Ontario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
City of Niagara Falls, Ontario
Niagara Falls skyline at night
Niagara Falls skyline at night
Peparab: The Honeymoon Capital of the World!
Location of Niagara Falls in the Niagara Region
Location of Niagara Falls in the Niagara Region
CountryCanada Flag of Canada.svg
ProvinceOntario Flag of Ontario.svg
RegionNiagara 25px
IncorporatedJune 12, 1903
Pamaréntahan
 • MayorTed Salci
 • Governing bodyNiagara Falls City Council
 • MPRob Nicholson
 • MPPKim Craitor
Laladan[1][2]
 • Gunggung209,58 km2 (8,092 sq mi)
Cacah warga (2006)[1][2]
 • Gunggung82.181 (Ranked 60th)
 • Pepadhet392,14/km2 (101,560/sq mi)
Zona wektuEST (UTC-5)
 • Usum panas (DST)EDT (UTC-4)
Postal CodeL2E-L2J, L0S
Kodhe laladan905/289
Skyline of Niagara Falls, Canada, as seen from Niagara Falls State Park across the river.

Niagara Falls, Ontario iku kutha ing Kanada, kanthi sing ndunungi 82,184 jiwa[1] sing dumunung ing pinggir Kali Niagara ing saubengé tlatah Grojogan Tapel JaranOntario. Kutha iki dumunung ing sebrangé kutha Niagara Falls, New York, lan disawujèkaké ing tanggal 12 Juni, 1903.

Kutha iki didominasi déning anané Grojogan Niagara ing Kali Niagara lan mènèhi kauntungan minagka obyèk turisme.

Iklim[besut | besut sumber]

Iklim ing tlatah Niagara kagolong modherat nganti èkstrim ing mangsa panas lan adhem.[3]

Iklim ing Niagara[3] Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Avg. temp. (°C) -4.5 -4.1 1 7.3 14 19.1 22.3 21.4 16.9 10.6 4.7 -1.4
Avg high temp. (°C) -1 -0.5 5.1 12.2 19.3 24.2 27.2 26 21.3 14.7 8 1.9
Avg low temp. (°C) -7.9 -7.7 -3.2 2.4 8.6 13.9 17.2 16.7 12.5 6.4 1.3 -4.7
Precipitation (millimeters) 69.5 67.4 75.5 75.5 76.5 87.5 75.4 81.6 95.2 84.3 91 90.7

Dhémografi[besut | besut sumber]

Ètnik asal Populasi Persèn
Wong Inggris 22,880 29.32%
Wong Itali 15,425 19.77%
Wong Sekotlan 13,910 17.82%
Wong Irlandia 11,200 14.35%
Wong Prancis 8,710 11.16%
Sumber: 2001 Census of Canada[4]

Ing taun 2006, populasi Niagara Falls cacahé 82,184 jiwa [1], udhak-undhakan 4.3 persèn saka sênsus taun 2001, sethithik sangisorè prosèntasi nasional. Padunung ing Niagara Falls lumrahé luwih tuwa tinimbang sing ndunungi Kanada liyané miturut struktur umur. Nom-nomam umur sangisoré 14 taun cacahé 18.09%, déné sing umur pènsiunan cacahé 17.03%. Watara 5,130 (6.57%) sing ndunungi rumangsa minangka visible minorities (non-white/non-European)[2].

83.97% saka sing ndunungi kutha Niagara Falls nganggep mionagka panganut dénominasi Kristen. Dénpmoinasi sing gedhé dhéwé dumadi saka Katulik (41.99%), Protèstan (36.80%), lan 5.18% liyané racaké Orthodox, 14.10% rumangsa ora duwéafiliasi agama, sauntara agama minoritas (1.93%) kalebu Yahudi, Buda, Hindhu, lan Islam.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b c "Community Highlights, City of Niagara Falls". Statistics Canada, 2006 Census of Population. 2007-03-13. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. a b "St. Catharines-Niagara Census Metropolitan Area (CMA) with census subdivision (municipal) population breakdowns, land areas and other data". Statistics Canada, 2006 Census of Population. 2007-03-13. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. a b "Canadian Climate Normals 1971-2000, Niagara Falls, Ontario". Environment Canada. 2004-02-25. Dijupuk 2007-03-23.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. "Selected Ethnic Origins, for Census Subdivisions (Municipalities) With 5,000-plus Population-20% Sample Data". Statistics Canada, 2001 Census of Population. Dijupuk 2007-03-17. 
  5. "Community Highlights, City of Niagara Falls". Statistics Canada, 2001 Census of Population. 2007-01-02. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Canadian City Geographic Location (8-way)

Cithakan:RegionalNiagara