Niagara Falls, Ontario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
City of Niagara Falls, Ontario
Niagara Falls skyline at night
Niagara Falls skyline at night
Julukan: The Honeymoon Capital of the World!
Location of Niagara Falls in the Niagara Region
Location of Niagara Falls in the Niagara Region
Koordhinat: 43°07′N 79°04′W / 43.117°N 79.067°W / 43.117; -79.067
Country Canada Flag of Canada.svg
Province Ontario Flag of Ontario.svg
Region Niagara 25px
Incorporated June 12, 1903
Government
 • Mayor Ted Salci
 • Governing body Niagara Falls City Council
 • MP Rob Nicholson
 • MPP Kim Craitor
Tlatah[1][2]
 • Gunggung 209,58 km2 (8,092 sq mi)
Cacah jiwa (2006)[1][2]
 • Total 82.181 (Ranked 60th)
 • Karapetan 392,14/km2 (101,560/sq mi)
EST (UTC-5)
 • Mangsa Panas (DST) EDT (UTC-4)
Postal Code L2E-L2J, L0S
Kodhe laladan 905/289
Skyline of Niagara Falls, Canada, as seen from Niagara Falls State Park across the river.

Niagara Falls, Ontario iku kutha ing Kanada, kanthi padunung 82,184 jiwa[1] sing dumunung ing pinggir Kali Niagara ing saubengé tlatah Grojogan Tapel JaranOntario. Kutha iki dumunung ing sebrangé kutha Niagara Falls, New York, lan disawujèkaké ing tanggal 12 Juni, 1903.

Kutha iki didominasi déning anané Grojogan Niagara ing Kali Niagara lan mènèhi kauntungan minagka obyèk turisme.

Iklim[besut | besut sumber]

Iklim ing tlatah Niagara kagolong modherat nganti èkstrim ing mangsa panas lan adhem.[3]

Iklim ing Niagara[3] Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Avg. temp. (°C) -4.5 -4.1 1 7.3 14 19.1 22.3 21.4 16.9 10.6 4.7 -1.4
Avg high temp. (°C) -1 -0.5 5.1 12.2 19.3 24.2 27.2 26 21.3 14.7 8 1.9
Avg low temp. (°C) -7.9 -7.7 -3.2 2.4 8.6 13.9 17.2 16.7 12.5 6.4 1.3 -4.7
Precipitation (millimeters) 69.5 67.4 75.5 75.5 76.5 87.5 75.4 81.6 95.2 84.3 91 90.7

Demografi[besut | besut sumber]

Ètnik asal Populasi Persèn
Wong Inggris 22,880 29.32%
Wong Itali 15,425 19.77%
Wong Skotlandia 13,910 17.82%
Wong Irlandia 11,200 14.35%
Wong Prancis 8,710 11.16%
Sumber: 2001 Census of Canada[4]

Ing taun 2006, populasi Niagara Falls cacahé 82,184 jiwa [1], udhak-undhakan 4.3 persèn saka sênsus taun 2001, sethithik sangisorè prosèntasi nasional. Padunung ing Niagara Falls umumé luwih tuwa tinimbang padunung ing Kanada liyané miturut struktur umur. Nom-nomam umur sangisoré 14 taun cacahé 18.09%, déné sing umur pènsiunan cacahé 17.03%. Watara 5,130 (6.57%) padunung rumangsa minangka visible minorities (non-white/non-European)[2].

83.97% saka padunung kutha Niagara Falls nganggep mionagka panganut dénominasi Kristen. Dénpmoinasi sing paling gedhé dumadi saka Katulik (41.99%), Protèstan (36.80%), lan 5.18% liyané racaké Orthodox, 14.10% rumangsa ora duwéafiliasi agama, sauntara agama minoritas (1.93%) klebu Yahudi, Buddha, Hindu, lan Islam.[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Community Highlights, City of Niagara Falls". Statistics Canada, 2006 Census of Population. 2007-03-13. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. ^ a b "St. Catharines-Niagara Census Metropolitan Area (CMA) with census subdivision (municipal) population breakdowns, land areas and other data". Statistics Canada, 2006 Census of Population. 2007-03-13. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ a b "Canadian Climate Normals 1971-2000, Niagara Falls, Ontario". Environment Canada. 2004-02-25. Dijupuk 2007-03-23.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  4. ^ "Selected Ethnic Origins, for Census Subdivisions (Municipalities) With 5,000-plus Population - 20% Sample Data". Statistics Canada, 2001 Census of Population. Dijupuk 2007-03-17. 
  5. ^ "Community Highlights, City of Niagara Falls". Statistics Canada, 2001 Census of Population. 2007-01-02. Dijupuk 2007-03-17.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Canadian City Geographic Location (8-way)

Cithakan:RegionalNiagara