Kepandhuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Gerakan Kepanduan Donya, WOSM (World Organization of Scout Movement)

Gerakan Kepandhuan (b. Inggris: Scouting) iku sawijining obahan pembinaan nom-noman sing ndarbèni prabawa sak donya. Gerakan kepandhuan dumadi saka sawetara organisasi kapemudaan, kanggo priya utawa wanita, sing tujuané nglatih fisik, mental lan spiritual lan ndhorong supaya ngayahi kagiyatan positif ing masarakat. Tujuan iki digayuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan sing ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana punjul 38 yuta anggota kepandhuan saka 217 nagara lan teritori.

Kaanggotaan[besut | besut sumber]

Scouting 'round the world, 1977 edition

Nganti taun 2005, ana punjul 28 yuta anggota kadaftar kepandhuan putra lan 10 yuta anggota kadaftar kepandhuan putri ing saindhenging donya saka 216 nagara lan teritori sing béda-béda.

Pratélan 20 nagara-nagara kanthi cacah anggota pramuka paling akèh:

Nagara Kaanggotaan [1][2] Tahun Berdiri
Kepandhuan Putra Kepandhuan Putri
Amérika Sarékat 9,500,000 1910 1912
Indonesia 8,100,000 1912 1912
India 3,700,000 1909 1911
Filipina 2,600,000 1910 1918
Thailand 1,400,000 1911 1957
Britania Raya 1,000,000 1907 1909
Bangladesh 950,000 1920 1928
Pakistan 570,000 1909 1911
Kenya 420,000 1910 1920
Koréa 280,000 1922 1946
Kanada 260,000 1908 1910
Jerman 260,000 1910 1912
Jepang 240,000 1913 1919
Italia 210,000 1912 1912
Nigeria 160,000 1915 1919
Polen 160,000 1910 1910
Prancis 150,000 1910 1911
Bèlgi 150,000 1911 1915
Hong Kong 150,000 1914 1916
Malaysia 140,000 1911 1916

Gerakan Pramuka Indonesia[besut | besut sumber]

Présidhèn SBY Membuka Jambore Nasional VIII-2006

Bapak Pramuka Indonesia ya iku Sri Sultan Hamengkubuwono IX. Lambang saka obahan obahan iki ya iku tunas klapa amarga kabèh péranganing wit klapa migunani. Diangkah kanthi lambang iku, para pramuka bisa mènèhi manfaat kanggo dhiri pribadi lan lingkungan saubengé.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Some statistics". World Organization of the Scout Movement. Sep 2006. Dijupuk 2006-12-07. 
  2. ^ "Our World". World Association of Girl Guides and Girl Scouts. 2006. Dijupuk 2006-12-07. 

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]