Dasadharma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pramuka

Dasadharma pramuka kirang langkung suraosipun makaten:

  1. Piadtos dhumateng Gusti Ingkang Mahatunggal.
  2. Tresna dhateng alam, saha asih dhateng sesamining manungsa.
  3. Patriyot ingkang susila saha ajiwa satriya.
  4. Mituhu lan remen musyawarah.
  5. Lila tetulung lan tatag.
  6. Sregep, prigel, lan gembira.
  7. Gemi, setiti, lan gembira.
  8. Dhisiplin, kendel, lan sadhiya.
  9. Tanggel jawab lan saged pinarcaya.
  10. Suci pikiranipun, ginemipun, saha tumindakipun.[1].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Kodhe basa ora trep. Sahi, Much dan Sudharto. Pelajaran Basa Jawa SLTP Kelas 3. Aneka Ilmu. Semarang. (1994:81)