Aksara Cinten tradhisional: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
92 bèt wis dibusak ,  6 sasi kepungkur
aku kok ra setuju Aksara Kan? ya...
(aku kok ra setuju Aksara Kan? ya...)
'''Aksara Kan GagragCina Lawastradhisional''' (正體字, [[pinyin]]: zhèngtǐ zì) iku siji saka rong sèt aksara standar [[basa Cina|basa Cina tinulis]] modherenkontèmporèr. Sèt liyané ya iku [[Hanzi prasaja|Aksara Kan prasaja]]. Aksara KanCina Gagrag(Hanzi) Lawastradhisional akèh dipigunakaké ing [[Hong Kong]], [[Makau|Makaw]], [[Taiwan|Taywan]], lan pariklumpuk (Ind: komunitas) [[Cina]] ing njaban rangkah.
 
Sajeroning sakubenging (Ind: lingkungan) wong-wong Cina, Aksara GagragHanzi Lawastradhisional uga karan '''Aksara angèl''' utawa '''Aksara ruwedkomplèks''' (繁體字/fantizì), utawa kanthi lésan '''Aksara lawas''' (老字/laozi).
 
Sajeroning program-program pangetikingpangetikan komputer, AksaraHanzi Kan Gagrag LawasTradhisional paling kerep diwakili nganggo skéma panyandhipengkodhean aksara [[Big5]].
 
AksaraHanzi Kan Gagrag Lawastradhisional uga dipigunakaké sajeroning [[basa Koréa|basa Korya]] ([[Hanja]]), lan aksara-aksara sing wis salongdiprasajakaksedikit diprasajakakedisederhanakan ugadigunakan digunakake ingdalam [[basa Jepang|basa Nippon]] ([[Kanji]]).
 
== Uga delengen ==
* [[Aksara Cina]]
* [[Hanzi prasaja|Aksara Kan prasaja]]
 
== Pranala njaba ==
4.292

besutan

Menu navigasi