Kutha Surakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Surakarta
Jawa Jawa Tengah
Lambang Kutha Surakarta
Lambang Kutha Surakarta
Lokasi Surakarta di pulau Jawa
Motto: Mulat sarira angrasa wani1
"Introspeksi diri, merasa berani"
1Motto Praja Mangkunegaran
Provinsi Jawa Tengah
Wiyar 44,03 km²
Pedunung 552.542 (2005)
 - Kapadhetan 12.998,97/km²
Suku bangsa Jawa, Tionghoa, Arab
Basa Jawa, Indonésia
Agama Kejawen, Islam, Katulik Roma, Kristen Protestan, Hindu, Buddha
Kecamatan 5
 - Kalurahan 51
Wali kitha Ir. Joko Widodo
Wakil Wali kitha F.X. Hadi Rudyatmo
Kodhe télépon 0271

Situs web resmi: www.surakarta.go.id

Kutha Surakarta utawi Kitha Surakarta utawi kitha Sala (Solo) punika salah satunggaling kitha otonom ing provinsi Jawa Tengah.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamarintahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Surakarta dumados saking 5 kecamatan, 51 kalurahan. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Surakarta inggih punika:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Surakarta&oldid=816919"