Kutha Pekalongan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Lambang Kutha Pekalongan
Motto: "Kutha Batik" (Bersih, Aman, Tertib, Indah lan Komunikatif)
Locator kabupaten pekalongan.png
Dina Dadi: ---
Walikutha: Dr. Basyir Akhmad
Wakil Walikutha: H. Abu Almafachir
Jembar
 - Total:

17,55 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 250.000
+/- --- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kutha Pekalongan iku salah siji kutha ing Jawa Tengah, lokasiné ing pantura. Jembar wilayah kutha iki ± 17,55 km² utawa 4.486 hèktar.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Pekalongan ketata saking 4 kecamatan, 46 kelurahan lan --- désa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Pekalongan yaiku:

Seni lan Budaya[sunting | sunting sumber]

Jinis-jinis kesenian neng Pekalongan meh padha karo dhaerah Jawa Tengah liyane sing umume kayatha sintren, simtudorror lan liyane. Neng Pekalongan uga ana upacara adat khas Pekalongan yaiku krapyakan utawa lopisan.

Bathik Jawa Hokokai Tulis gawean Pekalongan

Plesiran lan panganan[sunting | sunting sumber]

Legenda lan mitos[sunting | sunting sumber]

Akeh crita-crita rakyat, legenda uga mitos sing urip lan dipercaya dadi bagian sajarah masyarakat Pekalongan antarane legenda Ratu Segara Lor utawa Dewi Lanjar utawa Dewi Rara Kuning uga legenda Joko Bau, Peperangan 3 dina lan liyane.

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Tengah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pekalongan&oldid=816878"