Kabupatèn Temanggung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Temanggung
Lambang Temanggung.jpg
Lambang Temanggung
Motto: "TEMANGGUNG BERSENYUM (Bersatu untuk Maju dan Sejahtera)"
Locator kabupaten temanggung.png
Dina Dadi: 10 Nopember 1834[1]
Ibukutha: Temanggung
Bupati: Drs. Hasyim Afandi[2]
Wakil Bupati: Budiarto, Ir. H., MT[3]
Jembar
 - Total:

870,25 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

20 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 696.000 (2003)
+/- 800 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia

Kabupatèn Temanggung iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisih wétan, kutha Temanggung iku ibukutha kabupatèné. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 870,25 km² utawa 87.025 hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kendhal ing sisih lor, Kabupatèn Semarang ing sisih wétan, Kabupatèn Magelang ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Wanasaba ing sisih kulon.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Sebagian gedhé wilayah Kabupatèn Temanggung arupa dhataran dhuwur lan pagunungan, yakuwi bagéyan saka rangkéan Dataran Dhuwur Dièng. Ing tapel wates karo Kabupatèn Wanasaba dumunung Gunung Sindara lan Gunung Sumbing. Temanggung dumunung ing dalan provinsi sing ngubungaké Semarang-Purwakerta. Jalur Parakan-Welèri ngubungaké Temanggung karo jalur Pantura.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Temanggung ketata saking 20 kecamatan, yaiku:

Mangga kapurih ugi mriksani[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]