Kabupatèn Bayalali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bayalali
Lambang Kabupaten Boyolali

Lambang Kabupatèn Bayalali
Locator kabupaten boyolali.gif

Peta lokasi Kabupatèn Bayalali
Koordinat : -
Motto: -
Provinsi Jawa Tengah
Ibukutha Bayalali
Jembar 1015.10
Pedunung  
 · Cacahé 935768
 · Kapadhetan 922 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 19
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. Seno Samudro
Kodhe area telepon 0276
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 641.787.696.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.boyolalikab.go.id

Kabupatèn Bayalali (panulisan jroning Basa Indonesia: Kabupaten Boyolali), iku salah siji Kabupatén ing Jawa Tengah, lokasine ing sisih wetan, kutha Boyalali iku ibukutha kabupaténe. Boyalali saka sasanti boya (aja) lan lali, kang ateges aja lali. Bisa uga Boyalali saka tembung bhaya (bebaya) lan lali, kang ateges bebaya (uwis) lali, utawa lali marang bebaya.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemrèntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Boyalali katata saka 19 Kecamatan, yaiku:

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon. Bali menyang: Jawa Tengah