Kutha Salatiga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Lambang Kutha Salatiga
Motto: "Çrir Astu Swasti Prajabhyah"
Locator kota salatiga.gif
Dina Dadi: ---
Walikutha: John Manoppo, S.H.
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

17,87 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

4 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

176.000
+/- --- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Salatiga iku salah satunggiling kitha ing Jawi Tengah, Indonésia. Kitha ingkang dipunubengi déning Kabupatèn Semarang menika, dumunung wonten ing sangandhaping redi Merbabu. Wonten mriki inggih papanipun Universitas Kristen Satya Wacana salah sawijining Universitas swasta ingkang misuwur wonten ing Jawi Tengah. Salatiga anggadhahi slogan: "Hati Beriman". Frase iki cekakan saka sehat, tertib, bersih, indah, aman.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kitha Salatiga katata ing 4 kecamatan, --- kelurahan lan --- désa. Kecamatan-Kecamatan ing kutha Salatiga inggih punika:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jawi[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Tengah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Salatiga&oldid=883691"