Kabupatèn Klathèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Klathèn
Lambang Klaten.png

Lambang Kabupatèn Klathèn
Locator Kabupaten Klaten.gif

Peta lokasi Kabupatèn Klathèn
Koordinat : 7°32’19” LS - 7°48’33” LS 110°26’14” BT - 110°47’51” BT
Motto: Klaten Bersinar
Provinsi Jawa Tengah
Ibukutha Klathèn
Jembar 655.56
Pedunung  
 · Cacahé 1121000
 · Kapadhetan 1.710 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 26
 · Désa/kelurahan 401
Dhasar hukum UU No. 13/1950
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Sunarno, SE, MHum
Kodhe area telepon 0272
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 793.638.525.000,-
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.klatenkab.go.id/

Kabupatèn Klathèn (basa Indonésia Kabupaten Klaten) iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisih lor DIY, kutha Klathèn iku ibukutha kabupatèné. Amba wilayah Kabupaten iki ± 655,56 km².

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

Miturut géografi Kabupatèn Klathèn papané ing antara 110o30'-110o45' bujur wetan lan 7o30'-7o45' lintang kidul.

Jembaring wewengkon kabupatèn Klathèn ana 665,56 km2. Ing sisih wétan mawates karo kabupaten Sukaharja. Ing sisih kidul mawatesan karo kabupaten Gunung Kidul (Daerah Istimewa Yogyakarta). Ing sisih kulon mawatesan karo kabupaten Sleman (Daerah Istimewa Yogyakarta) lan ing sisih lor mawatesan karo kabupaten Boyolali.

Miturut topografi, kabupatèn Klathèn tlatahé kabagi dadi panggonan ing antaraning gunung Merapi lan pegunungan Sewu lan dhuwure antara 75-160 meter ing dhuwure sagara sing kabagi dadi tlatah ing lereng Gunung Merapi di bagian utara areal miring, wilayah datar dan wilayah berbukit di bagian selatan.

Ditinjo saka dhuwure, tlatah kabupatèn Klathèn tumata saka dataran lan pagunungan, lan nggone ana ing dhuwur sing beda-beda, yeku 9,72% panggonane ana ing dhuwur 0-100 meter saka sagara. 77,52% ana ing dhuwur 100-500 meter saka sagara lan 12,76% nggone ana ing dhuwur 500-1000 meter saka sagara.

Kahanan iklim Kabupatèn Klathèn kalebu iklim tropis karo mangsa udan lan mangsa kalaron silih ganti sadawaning taun, temperatur udara rata-rata 28-30o Celsius lan curah udan rata-rata kurang luwih 153 mm saben sasi karo curah udan dhuwur dhewe sasi Januari (350mm) lan curah udan ngisor dhewe sasi Juli (8mm).

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Klathen ketata saking 26 kecamatan, --- kelurahan lan 401 desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupaten Klathen yaiku:

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]