Kabupatèn Tegal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tegal
Lambang Tegal.jpg
Lambang Tegal
Motto: "Tegal Bahari (Bersih, aman, hijau, asri, rapi, dan indah)[1] "
Locator kabupaten tegal.png
Dina Dadi: 28 Juli 1988[2]
Ibukutha: Slawi
Bupati: Agus Riyanto
Wakil Bupati: Hamam Miftah
Jembar
 - Total:

901,52 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

18 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.432.000 (2003)
+/- 1.588 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia

Kabupatèn Tegal iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisih wétan, kutha Slawi iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 901,52 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Lokasi= 108°57'6"–109°21'30" BT lan 6°02'41"–7°15'30" LS

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Tegal ketata saking 18 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Tegal yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Tegal&oldid=803812"