Kabupatèn Batang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Batang
Lambang Kabupatèn Batang
Lambang Kabupatèn Batang
Motto: "---"
Péta lokasi Kabupatèn Batang
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Batang
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

--- km²
Kecamatan
 - Cacahe:

--- Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- yuta
+/- --- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia

Kabupatèn Batang iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing panté lor, kutha Batang iku ibukutha kabupatèné, kota-kota liyane : ---, lan liya-liyane. Luas wilayah Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Pemerintah Kabupatèn Daerah Tingkat II Batang diwangun miturut Undang-undang Nomer 9 Taun 1965, sing diamot jroning Lembaran Negara Nomer 52, tanggal 14 Juni 1965 lan Instruksi Menteri Dalam Negeri RI Nomer 20 Taun 1965, tanggal 14 Juli 1965.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Sebagian gedhé wilayah Kabupatèn Batang arupa pebukitan lan pagunungan. Dataran cendhèk ing sadawaning pantai lor ora pati amba. Ing sisih kidul dumunung Dataran dhuwur Dièng, kanthi pucukè Gunung Prau (2.565 meter).

Kabupaten Batang dumunung ing koordinat 6o 51' 46" nganti 7o 11' 47" Lintang kidul lan antara 109o 40' 19" nganti 110o 03' 06" Bujur wétan ing pantai lor Jawa Tengah . Jembar wilayah 78.864,16 Ha.

Kabupatèn iki wewatesan :

ing sisih lor karo: Segara Jawa
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Wanasaba lan Kabupatèn Banjarnegara
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pekalongan
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kendhal

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Batang ketata saking 14 kecamatan. Kecamatan-kecamatan ing Kabupatèn Batang yaiku:

Daftar bupati[sunting | sunting sumber]

  1. R. Sadi Poerwopranoto, 8 April 1966 - 31 Mei 1967
  2. R. Harjono Prodjodirdjo, 31 Mei 1967 - 10 Oktober 1972
  3. Soejitno, 10 November 1972 - Maret 1979
  4. Soekirdjo, 21 Maret 1979 - Januari 1988
  5. Soehoed, 26 Juli 1988 - 26 Juli 1993
  6. Moeslich Effendi, SH, 26 Juli 1993 - 26 Juli 1998
  7. Djoko Poernomo, SH, MM, 22 Oktober 1998 - 7 Agustus 2001
  8. Bambang Bintoro, SE, 11 Februari 2002 - 2011
  9. Yoyok Riyo Sudibyo, Februari 2012 - Saiki

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Pesisir Sigandu, Kebon Teh Pagilaran, Agrowisata Salak Sodong, Curug Genting, Curug Gombong, Kolam Renang Bandar, Rest Area Jatisari, Pesisir Ujungnegoro, Pesisir Pelabuhan, Pesisir Kuripan, THR Kramat.

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Tengah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Batang&oldid=805113"