Kabupatèn Pathi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Pathi
Lambang Pati.jpg
Lambang Pathi
Motto: "Pati Bumi Mina Tani"
Locator kabupaten pati.png
Dina Dadi: 7 Agustus 1323
Ibukutha: Pathi
Bupati: Tasiman
Wakil Bupati: Kartika Sukawati
Jembar
 - Total:

1.491,20 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

21 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1,2 yuta
+/- 797 / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia
Masjid Pati (1900-1940)

Kabupatèn Pathi (panulisan jroning Basa Indonesia: Pati) iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing pantura, kutha Pathi iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.491,20 km2 utawa --- hèktar.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Pathi ketata saking 21 kecamatan, --- kelurahan lan 405 desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Pathi yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Pathi&oldid=805154"