Kabupatèn Cilacap

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Cilacap
Lambang Kabupatèn Cilacap
Lambang Kabupatèn Cilacap
Motto: "Cilacap Bercahaya (bersih, elok, rapi, ceria, hijau, aman, dan jaya)[1]"
Locator kabupaten cilacap.gif
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Cilacap
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.142,50 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

23 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1,8 yuta
+/- --- / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Cilacap iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasine ing pante kidul, kutha Cilacap iku ibukutha kabupatene, kota-kota liyane : ---, lan liya-liyane. Luas wilayah Kabupatèn iki ± 2.142,50 km² utawa --- hektar.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Cilacap panggonane ana ing antara 108o4’30” garis bujur wetan lan 7o30’-7°45’20” garis lintang kidul. Iklime iklim tropis, curah udan paling dhuwur ana ing sasi November lan ngisor dhewe ing sasi Mei. Temperatur maksimum 32,6o lan minimum 24,2 o.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Cilacap ketata saking 24 kecamatan, 269 désa lan 15 kalurahan. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Cilacap yaiku:

Plesiran[sunting | sunting sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ sosbud.kompasiana.com:Anehnya Slogan Kota (diaksès tanggal 6 Sèptèmber)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Cilacap&oldid=817270"