Kabupatèn Wanagiri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Wanagiri
Lambang Wonogiri.jpg
Lambang Wanagiri
Motto: "Sabda Sakti Nugrahaning Praja"
Locator kabupaten wonogiri.png
Dina Dadi: 19 Mei 1741[1]
Ibukutha: Wanagiri
Bupati: Begug Poernomosidi
Wakil Bupati: Y. Sumarmo
Jembar
 - Total:

1.822,37 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

25 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.005.000 (2003)
+/- 551 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katulik, Hindhu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia

Kabupatèn Wanagiri (basa Indonésia Wonogiri) iku salah siji kabupatèn ing Jawa Tengah, lokasiné ing sisi wétan kidul, kutha Wanagiri iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.822,37 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Saiki Kabupaten Wanagiri dipimpin dening Bupati Dhanar Rahmanto lan Wakil Bupati Yuli Handoko sing menangake Pemilihan Umum Kepala Daerah kanggo masa jabatan 2010-2015. Kabupatèn Wanagiri ketata saking 25 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing Kabupatèn Wanagiri yaiku:

Lambang lan motto[sunting | sunting sumber]

Lambang lan motto Kabupatèn Wonogiri ditetepaké ing taun 1967. Motto sing uniné "Sabda Sakti Nugrahaning Praja" iki sawijining sengkalan sing bisa diartèkaké sabda= 7, sakti = 6, nugrahaning = 9, lan praja = 1 dadi taun 1967 Masèhi, taun ditetepakéné lambang lan motto iki.

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ depdagri.go.id:Kabupaten WONOGIRI (diaksès tanggal 6 Sèptèmber 2012)

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]