Harry S. Truman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Harry S. Truman
Harry S. Truman

Masa jabatan
12 April 1945 – 20 Januari 1953
Wakil Presiden Tidak Ada (1945-1949)[1],
Alben W. Barkley (1949-1953)
Sadurungé Franklin D. Roosevelt
Pengganti Dwight D. Eisenhower

Masa jabatan
20 Januari 1945 – 12 April 1945
Presiden Franklin D. Roosevelt
Sadurungé Henry A. Wallace
Pengganti Alben W. Barkley

Mangsa jabatan
3 Januari 1935 – 17 Januari 1945
Sadurungé Roscoe C. Patterson
Pengganti Frank P. Briggs

Lahir 8 Mei 1884
Lamar, Missouri
Meninggal 26 Desember 1972 (umur 88)
Kansas City, Missouri
Kebangsaan Amerika
Partai politik Demokrat
Suami/Istri Bess Wallace Truman
Anak Mary Margaret Truman
Pekerjaan Pengusaha kecil
Petani
Agama Gereja Baptis
Tanda tangan Harry S. Truman's signature

Harry S. Truman (lair ing Lamar, Missouri 8 Mei 1884, lan tilar donya ing Kansas City, Missouri tanggal 26 Desember 1972) inggih menika Presiden Amerika Serikat kaping-33 (taun 1945 ngantos dumugi taun 1953).[2] Saderengipun Truman nggadhahi jabatan minangka Wakil Presiden Amerika Serikat Amerika Serikat.[2] Panjenenganipun nggantosaken Franklin D. Roosevelt amargi tilar donya.[2]

Nalika panjenenganipun njabat presiden ingkang kaping kalihipun, Truman nggadhahi wakil presiden Alben W. Barkley. Truman menika asalipun saking Parte Demokrat Amerika Serikat.[2]

Wekdal Harry S. Truman njabat dados presiden wonten prastawa ingkang awrat kados:

Wekdal alitipun[sunting | sunting sumber]

Harry S. Truman dipunlairaken ing negeri bagian Missouri ing tanggal 8 Mei 1884. Panjenenganipun ageng ing kutha Independence, Missouri.

Wiwitan karieripun[sunting | sunting sumber]

Nalika Perang Dunia I Truman tindak dhateng Perancis minangka tamtama ingkang nggadhahi jabatan kapten. Sasampunipun wangsul inggih nalika taun 1919, panjenenganipun "nandhur artanipun" wonten ing salah satunggalipun toko parusahaan pakaian, ananging usahanipun boten kasil. Wekdal mudhanipun, Truman sengkut banget kaliyan Parte Demokrat.

Harry S. Truman mangun bale wisma kaliyan Bess Wallace nalika tanggal 28 Juni 1919, lan pikantuk setunggal putri. Nalika semanten panjenenganipun kalebet tiyang tani ingkang makmur sadangunipun kalih welas taun. Taun 1922 Truman kapilih minangka jaksa dhaerah, sanajan panjenenganipun sanes ahli ing bab ukum. Kagem ngicali kekiranganipun menika, Truman ndherek kuliah dalu wonten ing salah setunggalipun Sekolah Ageng Hukum sadangunipun kalih taun.

Nalika Perang Dunia II, panjenenganipun dados Ketua Panitia Penyelidik Perang ing Senat, ingkang nalisir pamborososan arta kagunganipun negari lan korupsi. Kinten-kinten nalika Truman njabat jabatan menika, panjenenganipun sampun nylemetaken arta negara kathahipun 15 milyar dollar.

Masa kepresidenan[sunting | sunting sumber]

Taun 1944, Harry Truman dados wakil presidenipun Franklin Roosevelt. [3] Nalika Presiden Roosevelt tilar donya tanggal 12 April 1945, lajeng Harry s. Truman dipundadosaken presiden.[3] Minangka presiden, Harry S. Truman sampun nate mendhet sawetawis kaputusan ingkang awrat tumrap sajarah. Sasampunipun Jerman saged dipuntelukaken wonten ing Perang Dunia II, Amerika Serikat saged mendesak Jepang supados nyerah, ananging Jepang boten kersa nyerah.[3] Sasampunipun musyawarah kaliyan sedaya penasihatipun, Presiden Truman paring dhawuh supados kutha-kutha ing Jepang ingkang nggadhahi usaha perang dipunserang kemawon, kados kutha Hiroshima lan Nagasaki. Sasampunipun kutha-kutha dipunbom kanthi bom atom lajeng Jepang nembe kalah.[3]



Sing mengku  sadurungé:
[[Roscoe C.

Patterson]]

Senator Amerika Serikat (Class 1) dari Missouri
1935– 1945
Diganti déning:
Frank P. Briggs
Sing mengku  sadurungé:
Henry A. Wallace
Kandidat Wakil Presiden Partai Demokrat
1944 (menang)
Diganti déning:
Alben W. Barkley
Sing mengku  sadurungé:
Henry A. Wallace
Wakil Presiden Amerika Serikat
20 Januari 194512 April 1945
Diganti déning:
Alben W. Barkley
Sing mengku  sadurungé:
Franklin D. Roosevelt
Presiden Amerika Serikat
12 April 194520 Januari 1953
Diganti déning:
Dwight D. Eisenhower
Sing mengku  sadurungé:
Franklin D. Roosevelt
Kandidat Presiden Partai Demokrat
1948 (menang)
Diganti déning:
Adlai Stevenson


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Until the adoption of the Twenty-fifth Amendment to the United States Constitution in 1965, there was no provision for filling a mid-term vacancy in the office of Vice President. Find Law for Legal Professionals - U.S. Constitution: Twenty-Fifth Amendment - Annotations
  2. ^ a b c d (id)[1] dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011)
  3. ^ a b c d (id)Harry S. Truman dipunundhuh tanggal 30 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en) Harry S. Truman

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_S._Truman&oldid=886691"