James Buchanan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
James Buchanan
James Buchanan

Mangsa jabatan
4 Maret 1857 – 4 Maret 1861
Pejabat sadurungé Franklin Pierce
Pengganti Abraham Lincoln

Mangsa jabatan
10 Maret 1845 – 7 Maret 1849
Pejabat sadurungé John C. Calhoun
Pengganti John M. Clayton

Mangsa jabatan
6 Desember 1834 – 5 Maret 1845
Pejabat sadurungé William Wilkins
Pengganti Simon Cameron

Mangsa jabatan
4 Januari 1832 – 5 Agustus 1833
Pejabat sadurungé John Randolph
Pengganti Mahlon Dickerson

Mangsa jabatan
1853 – 1856
Pejabat sadurungé Joseph R. Ingersoll
Pengganti George M. Dallas

Mangsa jabatan
4 Maret 1821 – 3 Maret 1823
Bersama dengan: John Phillips
Pejabat sadurungé Jacob Hibshman
James M. Wallace
Pengganti Daniel H. Miller

Mangsa jabatan
4 Maret 1823 – 3 Maret 1831
Bersama dengan: Samuel Edwards, Isaac Wayne, Charles Miner, Samuel Anderson, Joshua Evans, Jr. dan George G. Leiper
Pejabat sadurungé James S. Mitchell
Pengganti William Hiester
David Potts, Jr.
Joshua Evans, Jr.

Mangsa jabatan
4 Maret 1829 – 3 Maret 1831
Pejabat sadurungé Philip P. Barbour
Pengganti Warren R. Davis

Lair 23 April 1791
Mercersburg, Pennsylvania
Tilar donya 1 Juni 1868 (umur 77)
Lancaster, Pennsylvania
Partai pulitik Democratic
Pasangan Tidak ada (Sarjana)
Almamater Dickinson College
Pegawéyan Pengacara
Diplomat
Agama Presbiterian
Tapak asma James Buchanan's signature

James Buchanan (lair ing Mercersburg, Pennsylvania, 23 April 1791 – tilar donya ing Lancaster, Pennsylvania, 1 Juni 1868 kanthi umur77 taun) yaiku Présidhèn Amérika Sarékat (1857–1861) sing ka-15[1]. Panjenengané njabat ing taun 1857 - 1861[2]. Buchanan asalé saka partai Demokrat lan didampingi dening wakil presiden John C. Breckinridge[3].

Panjenengané dianggep kontroversial amargan dukung gerakan pro perbudakan ing Amerika, sing salanjuté muncak dadi Perang Saudara Amerika[4].

Ing taun 1857, nalika Buchanan lekas njabat dadi Presidhen, Amerika Serikat kanthi cepet lekas kapecah belah amarga masalah perbudakan wong-wong Negro. Kanggo nutup kapecahan sing saya gedhé kuwi (sing salanjuté pecah dadi Perang Sedulur), Presidhèn James Buchanan nggondeli ing katetepan Konstitusi, tanpa nyadari menawa bagian Lor sing anti perbudakan ora bakal nrima keputusan-keputusan konstitusi sing nguntungaké bagian kidul sing pro-perbudakan[5].

Awal Karir[sunting | sunting sumber]

James Buchanan dilairaké ing negara bagian Pensilvania tanggal 23 April 1791[6].

Wong tuwane kamasuk wong sing sugih. Buchanan deéwé nduweni bakat minangka ahli-debat lan pinter ing babagan hukum. Tingkat kariré kamasuk; ping lima dipilih minangka anggota Dewan Perwakilan Rakyat, njabat Duta Amerika Serikat ing Rusia, dadi anggota senat sasuwené sepuluh taun katurut-turut, dadi menteri luar negeri sangisoré Presidhèn James K. Polk, lan dadi Duta Amerika kanggo Inggris sangisoré Presidhèn Franklin Pierce. Sasuwené panjenengané njabat minangka Menteri Luar Negeri, rakyat Amerika pada ngargai amarga kepinterané babagan ngenekaké perundingan-perundingan diplomatik, omongan-omongané sing teges lan moderat ing papan umum. Ananging panjenengané gagal nalika arep ngenekaké proyek sing panjenengane pangeni banget, yaiku ndadekaké Kuba mlebu ing wilayah Amerika Serikat kanthi dalan pendudukan utawa pembelian, salah sijining rencana sing terus panjengengané usahani sasuweni panjenengané gerak ing bidang politik[7].

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Buku Presidhen - Presiden Amerika Serikat, diterbitake dening Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Buchanan&oldid=834556"