Ulysses S. Grant

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ulysses S. Grant
Ulysses S. Grant

Mangsa jabatan
4 Maret 1869 – 4 Maret 1877
Pejabat sadurungé Andrew Johnson
Pengganti Rutherford B. Hayes

Lair 27 April 1822
Point Pleasant, Ohio
Tilar donya 23 Juli 1885 (umur 63)
Mount McGregor, New York
Kabangsan american
Partai pulitik Republik
Pasangan Julia Dent Grant
Pegawéyan Tentara
Agama Kristen Protestan-Methodis
Tapak asma Ulysses S. Grant's signature

Ulysses S. Grant terlahir Hiram Ulysses Grant (lair ing Point Pleasant, Ohio, 27 April 1822 – tilar donya ing Mount McGregor, New York, 23 Juli 1885 kanthi umur63 taun) yaiku salah sijining jenderal Amerika lan Présidhèn Amérika Sarékat (1869–1877) sing ka-18. Panjenengané njabat presidhen sasuwené rong mangsa jabatan katurut-turut ing antarane taun 1869 tekan 1877[1].

Ulysess Grant yaiku pahlawan militer nalika panjenengané kapilih dadi presidhèn. ing taun 1864, panjenengané diangkat dadi Jenderal paling dhuwur dening Presidhèn Abraham Lincoln ing Perang Saudara Amerika. Ing taun 1865 panjenengané nampa panyerahan Jenderal Robert Lee, panglima negara-negara bagian kidul Amerika sing mbrontak, sing nandakaké rampungé Perang Sedulur. Panjenengane dianggep sing bisa menangaké perang iki, minangka panglima pasukan Federal sing ngalahaké pasukan Konfederasi[2].

Mangsa cilik[sunting | sunting sumber]

Ulysses Grant dilairake kanthi jeneng Hiram Ulysses Grant tanggal 27 April 1822. Bapake salah sijing tukang kulit[3].

Ing umur 17 taun panjenengane mlebu sekolah militer West Point. Panjenengane lulus saka sekolahe nalika umur 21 taun ing taun 1843. Panjenengane dadi tentara sasuwene kira-kira 10 taun lan ninggalake kauripan tentara kanggo kerja ing toko kulit nggone bapake ing negara bagian Illinois[4].

Karir[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1862 munggah pangkat dadi Brigadir Jenderal, banjur Mayor Jenderal, lan akhire diangkat dening Presidhen Abraham Lincoln dadi Jenderal paling duwur ing taun 1864. Jenderal Grant yaiku salah sijining pahlawan Perang Sedulur Amerika.

Mangsa kapresidhenan[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1869, nalika Ulysses Grant kapilih dadi presidhen, rakyat Amerika ngarepake kekisruhan sing terus wae kadadeyan mandhek sawise Perang Sedulur. Ananging Presidhen Ulysses Grant ora menehi semangat utawa perbaikan[5].


Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake dening Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ulysses_S._Grant&oldid=834567"