Herbert Hoover

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Herbert Clark Hoover
Herbert Hoover

Mangsa jabatan
4 Maret 1929 – 4 Maret 1933
Pejabat sadurungé Calvin Coolidge
Pengganti Franklin D. Roosevelt

Lair 10 Agustus 1874
West Branch, Iowa
Tilar donya 20 Oktober 1964 (umur 90)
Kota New York, New York
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Republik
Pasangan Lou Henry Hoover
Anak Herbert Clark Hoover
Allan Henry Hoover
Pegawéyan Pengusaha
Insinyur
Tapak asma Herbert Hoover's signature

Herbert Clark Hoover (lair ing West Branch, Iowa, 10 Agustus 1874 – tilar donya ing Kota New York, New York, 20 Oktober 1964 kanthi umur90 taun) yaiku Presiden Amérika Sarékat sing ka-31 (1929-1933). Mangsa jabatan Hoover sing utama dibayangi karo krisis ekonomi sing lekas saka taun 1929. Amarga kuwi, perkampungan-perkampungan miskin ing Amerika kasebut Hooverville (Kutha Hoover). Panjenengané uga salah sijining insinyur tambang, humanitarian, lan administrator. Panjenengané mènèhi contho komponèn Gerakan Pengiritan saka Era Progresif, nduwe pendapat perkara kuwi yaiku solusi teknis kanggo kabèh masalah sosial lan ekonomi kadudukan sing diadepi ing mangsa Dèprèsi Gedhé sing lekas nalika panjenengané dadi presidhèn.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Claus Bernet: Herbert Hoover, in: BBKL, 30, 2009, 644-653: http://www.bautz.de/bbkl/h/hoover_h_c.shtml
  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake dening Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)


Sing mengku  sadurungé:
Joshua W. Alexander
United States Secretary of Commerce
5 Maret 192121 Agustus 1928
Diganti déning:
William F. Whiting
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Nominator Presiden Partai Republik
1928 (menang), 1932 (kalah)
Diganti déning:
Alf Landon
Sing mengku  sadurungé:
Calvin Coolidge
Présidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 19294 Maret 1933
Diganti déning:
Franklin D. Roosevelt



Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Herbert Hoover ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Herbert_Hoover&oldid=834966"