George Washington

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
George Washington
George Washington

George Washington, 17321799


Mangsa jabatan
30 April 1789 – 4 Maret 1797
Pejabat sadurungé Tidak ada
Pengganti John Adams

Lair 22 Februari 1732
Westmoreland County, Colony and Dominion of Virginia, Amerika Utara Britania
Tilar donya 14 Desember 1799 (umur 67)
Mount Vernon, Virginia, Amérika Sarékat
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Tidak ada
Pasangan Martha Dandridge Custis Washington
Agama Anglikan/Episkopal
Tapak asma George Washington's signature

George Washington (22 Februari 1732 - 14 Desember1799) kuwi Présidhèn Amérika Sarékat (1789–1797) sing kapisan. Ing umur 11 taun bapaké tilar donya. George Washington wiwitané nyambut gawé minangka mantri ukur, banjur mlebu tentara ing umur 21 taun, lan diangkat dadi Letnan Kolonèl wektu mèlu wajib militèr déning Gubernur negara bagéan Virginia. Omah-omah taun 1759 karo Martha Dandridge Custis Washington, George Washington ngurus perkebunané sing jembar ing Virginia lan menjadi anggota Dewan Perwakilan Rakyat Virginia, hingga Revolusi Amerika pecah. George Washington minangka anggota perkumpulan rahasia Freemasonry. Ing taun 1789 sawisé Konstitusi disahaké, Washington dipilih kanthi swara utuh dadi Présidhèn Amérika sing kapisan. Washington nglakoni rong mangsa jabatan wiwit taun 1789 nganti taun 1797, didampingi déning John Adams minangka Wakil Présidhèn . Jroning pidhato perpisahané ing taun 1797, Washington nyerokaké marang rakyat Amérika Sarékat supaya ninggalaké rasa kapartaian lan rasa kedhaerahan sing kagedhèn.

Ing taun 1799, George Washington tilar donya ing umur 67 taun ing Mount Vernon, sawisé telung taun mudhun jabatan minangka presidhèn. Washington ora nduwèni katurunan, mung ana siji anak angkat.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Presiden - Présidhèn Amérika Sarékat; Diterbitaké déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérika Sarékat, Jakarta (2003)
  • The Presidents, A Reference History. Editor. Henry F. Graff. Edisi kedua. Penerbit Scribners 1996.
Didhisiki déning:
ora ana
Présidhèn Amérika Sarékat
1789 - 1797
Diganti déning:
John Adams

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=George_Washington&oldid=815318"