Calvin Coolidge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Calvin Coolidge Jr.
Calvin Coolidge

Masa jabatan
2 Agustus 1923 – 4 Maret 1929
Wakil Presiden Ora ana (1923–1925)
Charles G. Dawes, (1925–1929)
Sadurungé Warren G. Harding
Pengganti Herbert Hoover

Masa jabatan
4 Maret 1921 – 2 Agustus 1923
Presiden Warren G. Harding
Sadurungé Thomas R. Marshall
Pengganti Charles G. Dawes

Mangsa jabatan
2 Januari 1919 – 6 Januari 1921
Wakil Channing H. Cox
Sadurungé Samuel W. McCall
Pengganti Channing H. Cox

Masa jabatan
6 Januari 1916 – 2 Januari 1919
Gubernur Samuel W. McCall
Pendahulu Grafton D. Cushing
Pengganti Channing H. Cox

Lahir 4 Juli 1872
Plymouth, Vermont
Meninggal 5 Januari 1933 (umur 60)
Northampton, Massachusetts
Kebangsaan Amerika
Partai politik Republican
Suami/Istri Grace Goodhue Coolidge
Almamater Amherst College
Pekerjaan Pengacara
Agama Kongregasionalis
Tanda tangan Calvin Coolidge's signature

John Calvin Coolidge, Jr. (lair ing Plymouth, Vermont, 4 Juli 1872 – tilar donya ing Northampton, Massachusetts, 5 Januari 1933 kanthi umur60 taun), uga dikenal kanthi jeneng Calvin Coolidge yaiku Présidhèn Amérika Sarékat ka-30 (1923–1929). panjenengané nggantekaké Presidhèn Warren G. Harding sing tilar donya nalika isih njabat[1].

Mangsa cilik[sunting | sunting sumber]

John Calvin Coolidge Jr. lair ing Plymouth, Windsor County, Vermont tanggal 4 Juli 1872, pas dina kamardikan Amérika Sarékat[2].

Panjenengané putranipun John Calvin Coolidge, Sr. lan Victoria Moor, salah sijining sing nduwé toko ing salah sawijining kampung. Bapaké uga nduwé kadudukan minangka sing njaga keamanan kampungé[3].

Awal karir[sunting | sunting sumber]

Sawise lulus sekolah tinggi kanthi prestasi cum-laude, Calvin Coolidge lekas makarya ing bidang hukum lan politik. Saya suwè lan kanthi teratur, panjenenganè maju ing donya politik saka anggota Dewan Kutha tekan Gubemur negara bagian Massachusetts saka Partai Republik[4]. Nalika njabat minangka Gubernur Massachusetts; jenengè dadi terkenal ing kabèh Amérika Sarékat amarga usahanè sing tekun nentang mogokè polisi Boston lan mbentuk Serikat Buruh Polisi Kutha kuwi[5].

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake dening Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Succession footnoteCithakan:Succession footnote

Sing mengku  sadurungé:
Grafton D. Cushing
Letnan Gubernur Massachusetts
1916 – 1919
Diganti déning:
Channing H. Cox
Sing mengku  sadurungé:
Samuel W. McCall
Gubernur Massachusetts
1919 – 1921
Diganti déning:
Channing H. Cox
Sing mengku  sadurungé:
Charles W. Fairbanks
Kandidat Partai Republik Wakil Presiden
1920 (menang)
Diganti déning:
Charles G. Dawes
Sing mengku  sadurungé:
Thomas R. Marshall
Wakil Presiden Amerika Serikat
4 Maret 19212 Agustus 1923(a)
Diganti déning:
Charles G. Dawes
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
Presiden Amerika Serikat
2 Agustus 1923(b)4 Maret 1929
Diganti déning:
Herbert Hoover
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
Kandidat Presiden Amerika Serikat
1924 (menang)
Diganti déning:
Herbert Hoover
Sing mengku  sadurungé:
Warren G. Harding
pejabat terlama presiden Amerika Serikat
8 Maret 19305 Januari 1933
Diganti déning:
Herbert Hoover


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calvin_Coolidge&oldid=834525"