John Adams

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Adams
John Adams

Mangsa jabatan
4 Maret 1797 – 4 Maret 1801
Pejabat sadurungé George Washington
Pengganti Thomas Jefferson

Mangsa jabatan
21 April 1789 – 4 Maret 1797
Pejabat sadurungé None
Pengganti Thomas Jefferson

Mangsa jabatan
1785 – 1788
Dipilih déning Congress of the Confederation
Pejabat sadurungé Baru
Pengganti Thomas Pinckney

Mangsa jabatan
1782 – 1788
Dipilih déning Congress of the Confederation
Pejabat sadurungé Baru
Pengganti Charles W. F. Dumas

Mangsa jabatan
10 Mei 1775 – 1778

Mangsa jabatan
5 September 1774 – 26 Oktober 1774

Lair 30 Oktober 1735
Quincy, Massachusetts, Britania Amérika
Tilar donya 4 Juli 1826 (umur 90)
Quincy, Massachusetts, Amérika Sarékat
Papan pasaréyan United First Parish Church, Quincy, Massachusetts
42°15′04″N 71°00′13″W / 42.25111°N 71.00361°W / 42.25111; -71.00361
Partai pulitik Federalist
Pasangan Abigail Smith Adams
Anak Abigail ("Nabby"), John Quincy, Susanna, Charles, Thomas and Elizabeth (stillborn)
Almamater Harvard College
Pegawéyan Pengacara
Agama Unitarian
Tapak asma John Adams's signature

John Adams, Jr. (lair ing Quincy, Massachusetts, Britania Amerika, 30 Oktober 1735 – tilar donya ing Quincy, Massachusetts, Amerika Serikat, 4 Juli 1826 kanthi umur90 taun) yaiku Presiden Amerika Serikat (1797–1801) kaping loro [1]. Adams uga njabat dadi Wakil Presiden Amerika Serikat (1789–1797) kang pisanan.[1] Minangka politikus, Adams dikenang dadi Bapak Bangsa (Founding Father) Amérika Sarékat[2]. John Adams dadi sawijining pemimpin ana ing gerakan kamardikan kanggo mbébasaké Amérika saka Inggris.[1] Adams melu nandatangani Proklamasi Kemerdekaan Amerika kang diumumake nalika tanggal 4 Juli 1776.[1] Nalika perang kemerdekaan Adams oleh tugas ing Perancis lan negeri Walanda minangka diplomat lan melu andil ngrundingake perdamaian.[1] Nalika taun 1788 nganti tekan 1796, Adams dadi Duta Amerika kang pisanan kanggo Inggris.[1] Adams uga njabat dadi wakil presiden kang pisanan nalika 1789 nganti 1797[3]. Taun 1764 Adam rabi karo Abigail Adams, lan saka balewismané karo Abigail, wong loro mau duwé putra 5.[3] Taun 1796 John Adams menangaké pamilihan presidhèn kang kaping pindho lan ngalahaké Thomas Jefferson, kang sejatiné wegah dicalonaké dadi presidhèn.[3] Thomas Jefferson banjur dadi wakil presiden kanggo John Adams.[3] Nalika Adams njabat dadi presidhèn, perang antarané Prancis lan Inggris nekakaké perkara kanggo Amérika ana ing donya internasional.[3] Merga perkara mau akeh wong Amérika kang kepéngin mèlu perang.[3] Nanging Presiden John Adams ora gelem nyatakake perang karo Perancis.[3] Nanging Banjur Adams mrentahake Angkatan Laut Amerika kanggo siap-siap perang.[3] Misi perdamaian kang dicanangaké déning Adams banjur ndadèkaké nesu para angota partainé Adams.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)www.potus.com
  2. ^ Suhindriyo. 1999. Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Edisi Revisi. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.6-7
  3. ^ a b c d e f g h i www.whitehouse.gov

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Dubes Amérika Sarékat ing Walanda
17821788
Diganti déning:
Charles W.F. Dumas (b)
Sing mengku  sadurungé:
(Tidak ada)
Wakil Presidhèn Amérika Sarékat
21 April 1789(c)4 Maret 1797
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Calon wakil presidhèn saka Partai Federalis
1792 (menang) (a), (b)
Diganti déning:
Thomas Pinckney (b)
Sing mengku  sadurungé:
(Tidak ada)
Wakil Presidhèn Amérika Sarékat
21 April 1789(c)4 Maret 1797
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
(Ora ana)
Calon presidhèn saka Partai Federalis
1796 (menang), 1800 (kalah)
Diganti déning:
Charles Cotesworth Pinckney
Sing mengku  sadurungé:
George Washington
Presidhèn Amérika Sarékat
4 Maret 17974 Maret 1801
Diganti déning:
Thomas Jefferson
Sing mengku  sadurungé:
George Washington
Presidhèn Amérika Sarékat Tetua
14 Desember 17994 Juli 1826
Diganti déning:
James Madison



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=John_Adams&oldid=830540"