Martin Van Buren

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Martin Van Buren
Martin Van Buren

Masa jabatan
4 Maret 1837 – 4 Maret 1841
Wakil Presiden Richard Mentor Johnson
Sadurungé Andrew Jackson
Pengganti William Henry Harrison

Masa jabatan
4 Maret 1833 – 4 Maret 1837
Presiden Andrew Jackson
Sadurungé John C. Calhoun
Pengganti Richard Mentor Johnson

Mangsa jabatan
28 Maret 1829 – 23 Mei 1831
Presiden Andrew Jackson
Sadurungé Henry Clay
Pengganti Edward Livingston

Masa jabatan
1 Januari 1829 – 5 Maret 1829
Wakil Enos T. Throop
Pendahulu Nathaniel Pitcher
Pengganti Enos T. Throop

Masa jabatan
4 Maret 1821 – 20 Desember 1828
Pendahulu Nathan Sanford
Pengganti Charles E. Dudley

Lahir 5 Desember 1782
Decatur, Alabama[1]
Meninggal 24 Juli 1862 (umur 79)
Kinderhook, New York
Kebangsaan Amerika
Partai politik Demokrat-Republik, Demokrat, dan Free Soil
Suami/Istri Hannah Hoes Van Buren (1807-1819)
Anak Abraham Van Buren
John Van Buren
Martin Van Buren (1812–55)
Smith Thompson Van Buren
Almamater Kinderhook Academy
Pekerjaan Pengacara
Agama Dutch Reformed [1]
Tanda tangan Martin Van Buren's signature

Martin Van Buren (lair ing Decatur, Alabama, 5 Desember 1782 – tilar donya ing Kinderhook, New York, 24 Juli 1862 kanthi umur79 taun), jeneng julukan Old Kinderhook yaiku sawijining Presiden Amerika Serikat kaping-9 (1837-1841)[2]. Sakdurunge Martin njabat dadi Wakil Presiden kaping-9 (1833-1837) lan menteri luar negeri kaping-10 ana ing ngisore pimpinane presiden Andrew Jackson[3]. Martin lair tanggal 5 Desember 1782 ing Kinderhook, New York lan kang dadi presiden pisanan kang lair sakwise Amerika Serikat merdeka[4]. Martin Van Buren wong keturunan Walanda, bapake petani lan duwe warung.[3] Nalika umure 14 taun martin lunga menyang kutha New York lan kerja ing kana dadi juru-tulis, lan ana ing wektu kang padha Martin uga sekolah ing babagan ukum.[3] Nalika umure wis 21 taun Martin entuk ijin kanggo buka praktek ana ing babagan ukum. Martin Van Buren dikenal dadi wong kang pinter, jujur, lan disenengi dening wong akeh.[3] Kualitas-kualitas iki ndadekake Martin dadi politikus kang sukses.[3] Martin jarang banget ngolehake perselisihan politik ngganggu persahabatan pribadhi.[3] Martin Van Buren kanthi cepet dadi populer ana ing babagan politik ing New York.[3] Taun 1812, nalika umure 30 taun, dheweke kapilih dadi anggota senat negara bagian, lan patang taun sakbanjure Martin dadi Jaksa Agung New York.[4] Taun 1821, Martin kapilih dadi Senator Amerika Serikat, lan kapilih meneh ana ing wiwitan taun 1827.[4] Nanging ing taun iki Martin banjur mundur saka jabatan senator kanggo dadi Gubernur New York.[4] Taun 1829, Martin mundur saka jabatan Gubernur kanggo njupuk jabatan dadi Menteri Luar Negeri ana ing pimpinan Andrew Jackson.[4] Taun 1833 Martin kapilih dadi Wakil Presiden Amerika Serikat, ndampingi Presiden Andrew Jackson.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ pg 5.355 in vol 3 of ALLMER
  2. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.29
  3. ^ a b c d e f g (en)www.whitehouse.gov
  4. ^ a b c d e f www.answers.com
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Martin_Van_Buren&oldid=830450"