William Henry Harrison

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
William Henry Harrison
William Henry Harrison

William Henry Harrison, 17731841


Masa jabatan
4 Maret 1841 – 4 April 1841
Wakil Presiden John Tyler (1841)
Sadurungé Martin Van Buren
Pengganti John Tyler

Masa jabatan
4 Maret 1825 – 20 Mei 1828
Sadurungé Ethan Allen Brown
Pengganti Jacob Burnet

Lahir 9 Februari 1773
Charles City County, Colony of Virginia
Meninggal 4 April 1841 (umur 68)
Washington, D.C.
Kebangsaan Amerika
Partai politik Whig
Suami/Istri Anna Symmes Harrison
Almamater University of Pennsylvania
Pekerjaan Tentara
Agama Episkopal
Tanda tangan William Henry Harrison's signature

William Henry Harrison (lair ing Charles City County, Colony of Virginia, 9 Februari 1773 – tilar donya ing Washington, D.C., 4 April 1841 kanthi umur68 taun) yaiku pimpinan militer Amerika, politikus, lan Presiden Amerika Serikat yang kaping-9.[1] Henry dilantik nalika tanggal 4 Maret 1841 lan mati 31 dina sakwise dilantik.[2] William H. Harrison yaiku presiden Amerika Serikat pisanan kang mati nalika isih njabat dadi presiden[2]. William H. Harrison lair tanggal 9 Februari 1773 ana ing Charles City, Virginia, Henry yaiku putra saka salah siji Pemimpin Amerika Serikat, Benjamin Harrison V[3] lan Elizabeth Basset[4]. Bapake Henry dadi salah sijine wong kang melu nandatangani Deklarasi Kemerdekaan Amerika.[2] Putune uga dadi Presiden Amerika Serikat kang kaping-23, yaiku Benjamin Harrison[4]. William Harrison wiwitane melu sinau ana ing babagan kedokteran, nanging banjur mandeg nalika bapake mati.[4] Henry banjur dadi tentara lan oleh tugas 7 taun.[4] Taun 1812 nalika Amerika perang lawan Inggris, nalika kuwi William Harrison duwe pangkat Brigadir Jenderal, lan ngalahake pasukan gabungan Inggris lan Indian ing wilayah kulon segara Amerika Serikat.[4] Kemenangan iki langsung mandegake ancaman penyerbuan Inggris ing sakbanjure menyang wilayah kuwi lan ndadekake jenenge misuwur.[4]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Suhindriyo. 1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.32.
  2. ^ a b c www.whitehouse.gov
  3. ^ www.ipl.org
  4. ^ a b c d e f www.answers.com