William R. King

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
William Rufus DeVane King
William R. King

William Rufus King


Masa jabatan
4 Maret 1853 – 18 April 1853
Pendahulu Millard Fillmore
Pengganti John Cabell Breckinridge

Partai politik Demokrat
Pekerjaan Politikus

William Rufus DeVane King (Sampson County, North Carolina, 7 April 1786Selma, Dallas County, Alabama, 18 April 1853) yaiku salah sijining Wakil Presidhen Amérika Sarékat sing ka-14. Panjenengane njabat karo Franklin Pierce ping taun 1852. Panjenengane wakil presiden sing mangsa jabatane paling cendek. Ana kemungkinan uga panjenengane salah sijining homoseksual, lan panjenengane pernah terlibat hubungan cinta sejenis karo Presidhen James Buchanan.

Kauripan awal[sunting | sunting sumber]

King lair ing Sampson County, North Carolina, anak saka William King lan Margaret deVane, lan lulus saka Universitas North Carolina di Chapel Hill]] ing taun 1803. King yaiku anggota North Carolina House of Commons 1807-1809. Panjenengané kapilih ing Kongrès Amérika Sarékat karolas, telulas lan patbelas, njabat wiwit 4 Maret 1811, tekan 4 November 1816, nalika panjenengané mundur. King dadi sekretaris kedutaan ing Napoli, Italia, lan salanjute ing St. Petersburg, Rusia. Panjenengané bali ing Amérika Sarékat ing taun 1818 lan mapan ing Cahawba, Alabama, dadi salah sijining pamilik budak ing salah sijining kebon kapas. King lan keluargané yaiku sing nduwé budak paling gedhé ing Alabama, keluarga kuwi diberitakké nduweni limangatus budak.

Politik[sunting | sunting sumber]

William minangka delegasi ing konvensi sing diènèkaké dening pemerintah Alabama. Sawise mlebu Alabama minangka negara bagian ing taun 1819 panjenengané kapilih minangka wakil partai Demokrat-Republik ing Senat Amérika Sarékat, lan kapilih menèh minangka Jacksonian ing taun 1822, 1828, 1834, lan 1841. Panjenengané njabat wiwit 14 Desember 1819 tekan 15 April 1844 nalika panjenengané mundur. King yaiku Ketua Komite Senat Amérika Sarékat kanggo Lahan Umum lan Komite Senat Amérika Sarékat kanggo Perdagangan.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Buku Presiden - Presiden Amerika Serikat, diterbitake dening Dinas Penerangan lan Kebudayaan Amerika Serikat, Jakarta (2003)


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab William R. King ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=William_R._King&oldid=863600"