Joe Biden

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Joe Biden

Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr. (lair ing Scranton, Pennsylvania, 20 November 1942) kuwi sawijining pulitikus lan pengacara Amérika Sarékat saka Wilmington, Delaware. Biden kuwi anggota Partai Demokrat lan Senator senior saka Delaware, wektu iki jroning mangsa jabatan kaping-6. Biden tau nyalonaké dhiri jroning pamilihan presidhèn 1988 lan 2008 nanging banjur mundur. Ing tanggal 22 Agustus 2008, diumumkaké yèn Barack Obama wis milih Biden minangka pasangan bakal calon wakil presidhèné jroning pamilihan presidhèn 2008[1].

Biden dilairaké ing Scranton, Pennsylvania, saka kulawarga Joseph R. Biden, Sr. lan Catherine Eugenia Finnegan. Biden anak pambarep saka 4 sesadulur lan digulawentah jroning lingkungan agama Katulik Roma. Kulawarga iki pindah menyang Delaware nalika Joe Biden umur 10 taun. Ing taun 1961, Biden lulus saka Archmere Academy in Claymont, lan taun 1965 saka University of Delaware ing Newark. Biden banjur nerusaké pendhidhikan menyang Syracuse University College of Law, lulus taun 1968.

Taun 1966 Biden nggarwa Neilia Hunter. Kulawarga iki pinaringan anak telu, Joseph R. III (Beau), Robert Hunter, lan Naomi. Garwa lan putrané sing isih bayi tiwas jroning kacilakan montor ora suwé sawisé Biden kapilih dadi senator ing taun 1972. Kaloro anak lanang uga tatu abot jroning kedadéyan kasebut. Ing taun 1977, Biden nikah karo Jill Tracy Jacobs lan pinaringan putra siji, Ashley.

Wacan rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Barone, Michael; Richard E. Cohen (2005). Almanac of American Politics. Washington: National Journal Group. ISBN 0-89234-112-2.
  • Boyer, William W. (2000). Governing Delaware. Newark, DE: University of Delaware Press. ISBN 0-87413-721-7.
  • Peirce, Neil R.; Michael Barone (1977). Mid-Atlantic States of America. New York: W.W. Norton & Co. ISBN 0-393-05541-8.
  • Cohen, Celia (2002). Only in Delaware, Politics and Politicians in the First State. Newark, DE: Grapevine Publishing.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ BarackObama.com (2008). Situs kampanye Barack Obama mengumumkan pilihan bakal calon wakil presiden. Diambil pada 23 August, 2008.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Daftar Senator Amérika Sarékat wektu iki

AL: Shelby (R), Sessions (R)
AK: Stevens (R), Murkowski (R)
AZ: McCain (R), Kyl (R)
AR: Lincoln (D), Pryor (D)
CA: Feinstein (D), Boxer (D)
CO: Allard (R), Salazar (D)
CT: Dodd (D), Lieberman (D)
DE: Biden (D), Carper (D)
FL: Nelson (D), Martinez (R)
GA: Chambliss (R), Isakson (R)
HI: Inouye (D), Akaka (D)
ID: Craig (R), Crapo (R)
IL: Durbin (D), Obama (D)

IN: Lugar (R), Bayh (D)
IA: Grassley (R), Harkin (D)
KS: Brownback (R), Roberts (R)
KY: McConnell (R), Bunning (R)
LA: Landrieu (D), Vitter (R)
ME: Snowe (R), Collins (R)
MD: Mikulski (D), Cardin (D)
MA: Kennedy (D), Kerry (D)
MI: Levin (D), Stabenow (D)
MN: Coleman (D), Klobuchar (R)
MS: Cochran (R), Lott (R)
MO: Bond (R), McCaskill (R)

MT: Baucus (D), Tester (R)
NE: Hagel (R), Nelson (D)
NV: Reid (D), Ensign (R)
NH: Gregg (R), Sununu (R)
NJ: Lautenberg (D), Menendez (D)
NM: Domenici (R), Bingaman (D)
NY: Schumer (D), Clinton (D)
NC: Dole (R), Burr (R)
ND: Conrad (D), Dorgan (D)
OH: Voinovich (R), Sherrod Brown (R)
OK: Inhofe (R), Coburn (R)
OR: Wyden (D), Smith (R)

PA: Specter (R), Casey (R)
RI: Reed (D), Sheldon Whitehouse (R)
SC: Graham (R), DeMint (R)
SD: Johnson (D), Thune (R)
TN: Alexander (R), Bob Corker (R)
TX: Hutchison (R), Cornyn (R)
UT: Hatch (R), Bennett (R)
VT: Leahy (D), Sanders (I)
VA: Warner (R), Webb (R)
WA: Murray (D), Cantwell (D)
WV: Byrd (D), Rockefeller (D)
WI: Kohl (D), Feingold (D)
WY: Enzi (R), Barasso (R)

Republikan | Demokrat | Independen
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Joe_Biden&oldid=815290"