Warren G. Harding

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warren Gamaliel Harding
Warren G. Harding

Mangsa jabatan
4 Maret 1921 – 2 Agustus 1923
Pejabat sadurungé Woodrow Wilson
Pengganti Calvin Coolidge

Lair 2 November 1865
Dekat Blooming Grove, Ohio
Tilar donya 2 Agustus 1923 (umur 57)
San Francisco, California
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Republik
Pasangan Florence Harding
Anak Marshall (Anak tiri)
Pegawéyan Jurnalis dan Pengusaha
Agama Baptis
Tapak asma Warren G. Harding's signature

Warren Gamaliel Harding (lair ing Dekat Blooming Grove, Ohio, 2 November 1865 – tilar donya ing San Francisco, California, 2 Agustus 1923 kanthi umur57 taun) yaiku salah sijing politisi Amerika lan Presiden Amérika Sarékat sing ka-29 (1921-1923)[1]. Panjenengané yaiku Présidhèn Amérika Sarékat keenem sing tilar donya nalika isih njabat[2]. Panjenengané tilar donya tanggal 2 Agustus 1923[3] ing San Francisco, California amarga kenèk serangan jantung[4]. Minangka salah sijining anggota Partai Republik saka Amérika Sarékat kanggo wilayah Ohio[5], panjenengané dikancani dening wakil presidhèn Calvin Coolidge sing salanjuté nggantèkaké posisiné minangka Présidhèn Amérika Sarékat sawisé tilar donya[6].

Referensi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warren_G._Harding&oldid=834658"