Julia Grant

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Julia Grant
Julia Grant

Mangsa jabatan
4 Maret 1869 – 4 Maret 1877
Pejabat sadurungé Eliza McCardle Johnson
Pengganti Lucy Webb Hayes

Lair 26 Januari 1826
St. Louis, Missouri, U.S.
Tilar donya 14 Desember 1902 (umur 76)
Pasangan Ulysses S. Grant
Relasi Frederick Tracy Dent (brother)
Anak Frederick Dent Grant
Ulysses S. Grant, Jr.
Ellen Wrenshall Grant
Jesse Root Grant
Pegawéyan Ibu Negara Amerika Serikat
Agama Methodist
Tapak asma Julia Grant's signature

Julia Boggs Dent-Grant (lair 26 Januari 1826 – tilar donya 12 Desember 1902 kanthi umur76 taun). [1]Julia Grant iku bojoné Presiden Amerika Serikat kang kaping wolu las.[1] Presiden iki jenengé Ulysses S. Grant. Julia Grant iku Ibu Negara Amerika Serikat wiwit taun 1869 nganti taun 1877.[1] Julia Grant lair ing sacedhaké St. Louis, Missouri Amerika Serikat lan mati nalika tanggal 14 Desember 1902 ing Washington, D.C..[1] Julia Grant iku anak wadon saka pasangan Frederick Dent lan Ellen Bray Wrenshall Dent.[2] Julia Grant nduwe anak kang cacahe wolu lan anak pungkasan iku anak kang wadon dhewé.[2] Anaké papat lanang lan papat maneh wadon.[2] Sanajan Julia Grant sekolah ing sekolah lokal lan manggon nganti pitung taun ing Misses Mauros salah sijiné bangunan sekolah ing St. Louis, Missouri, Julia dadi murid kang beda.[1] Julis Grant nikah tanggal 22 Agustus 1848.[1] Sawisé Ulysses dadi presiden nalika sasi Maret taun 1869, Julia Grant urip ing Gedhung Putih ananging para kluwargane isih urip ing omah kang manggon ing Washington.[1] Sanajan ngono, Julia Grant bisa adaptasi karo tradhisi.[1] Julia Grant dadi bojone presiden kang sepisanan éntuk kawigaten saka negarané.[1] Julia Grant nduwèni rasa preduli tumprap negarané.[1] Ibu negara iki ndadekaké akéh kagiyatan sosial. [1]Nalika jaman Julia Grant akéh artikel ngenani bocah kang ditulis ing majalah, majalah wong wadon wiwit nulis artikel ngenani omah presiden.[1] Ing majalah iku uga nyithak Godey's Lady's Book malah dicithak ing kolom regular.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (en)biography.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (en)firstladies.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Grant&oldid=832367"