James K. Polk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
James Knox Polk
James K. Polk

Mangsa jabatan
4 Maret 1845 – 4 Maret 1849
Pejabat sadurungé John Tyler
Pengganti Zachary Taylor

Lair 2 November 1795
Mecklenburg County, North Carolina
Tilar donya 15 Juni 1849 (umur 53)
Nashville, Tennessee
Kabangsan Amerika
Partai pulitik Demokrat
Pasangan Sarah Childress Polk
Pegawéyan Petani
Pengacara
Agama Methodist
Tapak asma James K. Polk's signature

James Knox Polk (lair ing Mecklenburg County, North Carolina, 2 November 1795 – tilar donya ing Nashville, Tennessee, 15 Juni 1849 kanthi umur53 taun) yaiku Presiden Amerika Serikat kaping-11 (4 Maret 1845-4 Maret 1849)[1]. James manggon ana ing wilayah Tennessee.[2] Nalika Partai Demokrat ngrekrut awake, Polk njabat Ketua DPR Amerika Serikat (1835–1839) lan Gubernur Tennessee (1839–1841) nganti tekan njabat dadi presiden.[2] Polk wakil saka parte Demokrat lan nalika njabat dadi presiden Polk didampingi dening wakil presiden George M. Dallas[3]. Polk terkenal karo usahane kanggo nyaplok Texas ing taun 1845 kang nyebabake perang mungsuh Meksiko ana ing taun 18461848[4]. Nalika umure 17 taun sawijining dokter bisa mbedah Polk kanggo njupuk batu empedu kang ana ing awake.[3] Sakwise pembedahan, Polk sehat meneh.[3] Sakwise awake sehat, tenaga lan ambisine uga dadi gedhe.[3] Nalika umur 23 taun Polk ngranpungke pendidikane ing Universitas North Carolina ing Chapel Hill kanthi cum-laude, rong taun sakwise kuwi Polk banjur oleh ijin kanggo mbuka praktik ukum.[4] Minangka pengacara enom, James Polk banjur mlebu ana ing bidang politik, lan dadi anggota parlemen negara bagian Tennessee.[4] Polk banjur kenal karo Andrew Jackson, presiden Amerika kang kaping pitu.[4]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat.Yogyakarta:Yayasan Pustaka Nusatama, hal.39.
  2. ^ a b www.whitehouse.gov
  3. ^ a b c d millercenter.org
  4. ^ a b c d www.answers.com

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_K._Polk&oldid=830898"