Dhaptar negara bagéan Amérika Sarékat miturut tanggal mlebu Union

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Urutan gabung negara AS

Iki sawijining daftar negara bagéyan ing Amérika Sarékat miturut wektu gabung


# State Tanggal gabung Sadurungé
1 Delaware Friday, 7 Desember, 1787 ‡ Lower Counties on Delaware, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
2 Pennsylvania Wednesday, 12 Desember1787 ‡ Provinsi Pennsylvania, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
3 New Jersey Tuesday, 18 Desember, 1787 ‡ Provinsi New Jersey, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
4 Georgia Wednesday, 2 Januari, 1788 ‡ Provinsi Georgia, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
5 Connecticut Wednesday, 9 Januari, 1788 ‡ Connecticut Colony, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
6 Massachusetts Wednesday, 6 Februari, 1788 ‡ Provinsi Massachusetts Bay, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
7 Maryland Monday, 28 April, 1788 ‡ Provinsi Maryland, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
8 South Carolina Friday, 23 Mei, 1788 ‡ Provinsi South Carolina, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
9 New Hampshire Saturday, 21 Juni1788 ‡ Provinsi New Hampshire, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
10 Virginia Wednesday, 25 Juni, 1788 ‡ Virginia Colony, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
11 New York Saturday, 26 Juli, 1788 ‡ Provinsi New York, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
12 North Carolina Saturday, 21 November, 1789 ‡ Provinsi North Carolina, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
13 Rhode Island Saturday, 29 Mei1790 ‡ Colony of Rhode Island and Providence Plantations, banjur dadi negara bagéyan mawa dhaulat ing Konfederasi
14 Vermont Friday, 4 Maret, 1791 Provinsi New York and New Hampshire Grants (ownership disputed), Vermont Republic
15 Kentucky Friday, 1 Juni, 1792 Virginia
16 Tennessee Wednesday, 1 Juni, 1796 Provinsi North Carolina, Southwest Territory
17 Ohio Tuesday, 1 Maret, 1803* Northwest Territory
18 Louisiana Thursday, 30 April, 1812 Orleans Territory
19 Indiana Wednesday, 11 Desember, 1816 Indiana Territory
20 Mississippi Wednesday, 10 Desember, 1817 Mississippi Territory
21 Illinois Thursday, 3 Desember, 1818 Illinois Territory
22 Alabama Tuesday, 4 Desember, 1819 Alabama Territory
23 Maine Wednesday, 15 Maret, 1820 Massachusetts
24 Missouri Friday, 10 Agustus, 1821 Missouri Territory
25 Arkansas Wednesday, 15 Juni, 1836 Arkansas Territory
26 Michigan Thursday, 26 Januari, 1837 Michigan Territory
27 Florida Monday, 3 Maret, 1845 Florida Territory
28 Texas Monday, 29 Desember, 1845 Republic of Texas
29 Iowa Monday, 28 Desember, 1846 Iowa Territory
30 Wisconsin Monday, 29 Mei, 1848 Wisconsin Territory
31 California Monday, 9 September, 1850 California RepublicMexican Cession, Alta California
32 Minnesota Tuesday, 11 Mei, 1858 Minnesota Territory
33 Oregon Monday, 14 Februari, 1859 Oregon Territory
34 Kansas Tuesday, 29 Januari, 1861 Kansas Territory
35 West Virginia Saturday, 20 Juni, 1863 Virginia
36 Nevada Monday, 31 Oktober, 1864 Nevada Territory
37 Nebraska Friday, 1 Maret, 1867 Nebraska Territory
38 Colorado Tuesday, 1 Agustus, 1876 Colorado Territory
39 † North Dakota Saturday, 2 November, 1889 Dakota Territory
40 † South Dakota Saturday, 2 November, 1889 Dakota Territory
41 Montana Friday, 8 November, 1889 Montana Territory
42 Washington Monday, 11 November, 1889 Washington Territory
43 Idaho Thursday, 3 Juli, 1890 Idaho Territory
44 Wyoming Thursday, 10 Juli, 1890 Wyoming Territory
45 Utah Saturday, 4 Januari, 1896 Utah Territory
46 Oklahoma Saturday, 16 November, 1907 Oklahoma Territory & Indian Territory
47 New Mexico Saturday, 6 Januari, 1912 New Mexico Territory
48 Arizona Wednesday, 14 Februari, 1912 Arizona Territory
49 Alaska Saturday, 3 Januari, 1959 Alaska Territory
50 Hawaii Friday, 2 Agustus, 1959 Kingdom of Hawaii, Hawaii Territory

Referensi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.