Memphis, Tennessee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Memphis iku kutha ing pojok kidul-kulonnegara bagéyan Tennessee, Amérika Sarékat. Kutha iki dumunung ing the 4th Chickasaw Bluff ka-4, ing sisih kidulé patemon Kali Wolf lan Kali Mississippi. Memphis nduwèni pedunung watara 670,100 jiwa minangka kutha ssing paling gedhé ing negara bagéyan Tennessee, nomer telu ing tlatah Amérika Sarékat sisih kidul-wétan, lan kutha paling gedhé ka-19 ing Amérika Sarékat.[1] Wilayah metropolitan Memphis, klebu désa-désa kagandhèng ing Mississippi lan Arkansas, nduwèni pedunung 1,280,533 jiwa. Bab iki andadèkaké Memphis kutha metropolitan paling gedhé ing Tennessee, mung dikalahaké déning metropolitan Nashville. Memphis iku kutha sing paling anom ing antara papat kutha gedhé Tennessee yakuwi Knoxville, Chattanooga, lan Nashville).

Geography[sunting | sunting sumber]

Panorama Memphis dideleng saka Hernando de Soto Bridge

Memphis dumunung ing kidul-kulon Tennessee, ing koordinat 35°7′3″N 89°58′16″W / 35.1175°N 89.97111°W / 35.1175; -89.97111.[2] Miturut Biro Sènsus Amérika Sarékat, kutha iki nduwèni wewengkon sing jembaré 313.8 sq mi (763.4 km²), arupa 302.3 sq mi (723.4 km²) lemah dharatan lan 15.4 sq mi (40.0 km²), or 5.24%, banyu.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Memphis, Tennessee ing Wikivoyage


Koordinat: 35°07′03″N 89°58′16″W / 35.117365°N 89.971068°W / 35.117365; -89.971068

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Memphis,_Tennessee&oldid=827255"