Menyang kontèn

Pesta Ulahraga Solidaritas Islam 2005

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pesta Ulahraga Solidaritas Islam 2005
Tuan rumah Mekkah, Madinah, Jeddah, lan Ta'if  Arab Saudi
Jumlah negara peserta 55
Jumlah atlet 6000
Jumlah pertandingan 107 saka 13 cabang
Upacara pembukaan 8 April 2005
Upacara penutupan 20 April 2005
Diresmikan oleh Abdul-Majid bin Abdul-Aziz
Gubernur Mekkah
Janji atlet ---
Janji wasit ---
Stadion Stadion Raja Abdul Aziz

Pesta Ulahraga Solidaritas Islam 2005 yaiku ajang ulahraga anggota-anggota OKI sing diadakake kanggo kaping pertami ing sajarah ing negara Arab Saudi. Abdul-Majid bin Abdul-Aziz, Gubernur Mekkah, resmi ngebuka ajang ISG sing pertami ing endi luwih saka 2.600 peserta melu berpartisipasi ing upacara pambuka ISG sing pertami ing Stadion Raja Abdul Aziz.

Perolehan Medhali[besut | besut sumber]

1  Arab Saudi 23 17 19 59
2  Mesir 14 15 13 42
3  Kazakhstan 13 8 6 27
4  Iran 10 9 10 29
5  Irak 9 9 7 25
6  Maroko 8 5 4 17
7  Malaysia 5 5 6 16
8  Azerbaijan 4 4 7 15
9  Aljazair 3 10 13 26
10  Suriah 3 2 5 10
11  Pakistan 3 0 1 4
12  Kirgizstan 2 2 4 8
13  Yordania 2 0 3 5
14  Kuwait 1 4 5 10
15  Turki 1 3 3 7
16  Sudan 1 3 2 6
17  Turkménistan 1 1 4 6
18  Indhonésia 1 1 2 4
19  Tajikistan 1 1 0 2
20  Tunisia 1 0 8 9
21  Qatar 1 0 0 1
22  Senegal 0 2 6 8
23  Kaamiran Arab Manunggal 0 2 3 5
24  Burkina Faso 0 1 1 2
 Yemen 0 1 1 2
26  Cameroon 0 1 0 1
 Oman 0 1 0 1
28  Afghanistan 0 0 1 1
 Pasisir Gadhing 0 0 1 1
 Libya 0 0 1 1
 Guyana 0 0 1 1
 Ugandha 0 0 1 1
Total 108 108 138 352

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Islamic-solidarity-games-stub