Munthilan, Magelang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Munthilan
Kacamatan
Nagara  Indonésia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatèn Magelang
Cacah padunung -
Kapadhetan /km²
Gambar:Kacamatan Muntilan.jpg
Kantor Kacamatan Munthilan

Munthilan (basa Indonésia Kacamatan Muntilan) iku kacamatan ing kabupatèn Magelang, Jawa Tengah, Indonésia. Muntilan dumunung ing jalur sepur tuwa tumuju Magelang sing saiki wis ora mlaku manèh. Kutha kacamatan iki dumunung ing jalur lelungan wisata tumuju Candhi Barabudhur saka Yogyakarta. Wiwitané minangka papan kalungguhan wedana, Muntilan dadi kutha dagang utama ing pèrèng kulon Gunung Merapi.

Ing kacamatan iki, ya iku ing désa Ngawèn dumunung sawijining situs arkéologi awujud candhi Buddha, ya iku Candhi Ngawen.

Désa-désa[besut | besut sumber]

  1. Adikarta
  2. Congkrang
  3. Gandasuli
  4. Gunungpring
  5. Keji
  6. Menayu
  7. Muntilan
  8. Ngawen
  9. Pucungreja
  10. Sedayu
  11. Sakarini
  12. Sriwedari
  13. Tamanagung
  14. Tanjung

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]