Mulud (pahargyan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Mulud Muhammad asring kasebat Mulud Nabi utawi Mulud sajeroning (basa Arab: مولد النبي‎, mawlid an-nabī), inggih punika pengetan dinten moyisé panjenenganipun Muhammad. Wonten ing tlatah Indonésia dipunpèngeti saben 12 Rabiul Awal sajeroning pananggalan Hijriyah. Tembung maulid utawi milad wonten ing basa Arab ing kang anggadahi artos inggih punika dinten miyos. Pengetan lan parayaan Mulud Nabi dados salah satunggalipun tradisi kang sampun sumebar wonten satengahipun masarakat Islam sasampunipun panjenengan Muhammad tilar donya. Sacara subtansi, pengetan punika anggadahi eksplorasi kagembiraan lan pangormatan déning panjenenganipun Muhammad.

Prakiraan tanggal Mulud, 2010-2016* [1]
Taun Masehi 12 Rabiul Awal (Sunni)
2010 26 Fèbruari
2011 15 Februar
2012 5 Fèbruari
2013 24 Januari
2014 14 Januari
2015 3 Januari
23 Dhésèmber
2016 12 Dhésèmber
* Sedaya tanggal inggih punka prakiraan, amarga tanggal aktual saged mbentenake kaleresan ugi panetepan wiwit wulan kapisanan (tanggalan/kalender) adidasar déning pangamatan fisik tumuju wujud rembulan (piranti astronomi).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Islamic Holy Days. Moonsighting.com