Dina Arapah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina Arafah
kadaan Arafah ing haji.
Jeneng resmi Basa Arab: يوم عرفة
Uga ingaran The Day of Repentance
Jinis Islam
Ancas Panggon Muhammad ngucapake sesorah pungkasan sadurunge wafat.
Pèngetan Salat, Pasa
Rampung 9 Dzulhijjah
Tanggal 9 Dhu al-HijjahCithakan:Infobox holiday/wd
Frékuwènsi taunan

Hari Arapah iku dina kaping sanga ing sasi Dzulhijjah lan dina kaping kalih ing ritual Haji.[1] Dina Arapah minangka dina khusus amarga dina iku Allah ngembanake para hambane sing kumpul ing Arafah menyang Malaikat.[2] Arafah minangka jeneng gunung, panggonan ing kono iku Muhammad SAW ngucapake sesorah ing ngarep wong Islam kanggo wektu pungkasan. [1]

Namining Arafah[besut | besut sumber]

Ing kamus terjemahan, tembung arafah tegese "ngerti." Nanging ana sawetara alasan ing panggunaan Arafat kanggo gunung iki, kayata:

  1. Amarga gunung minangka panggonan kumpul kanggo manungsa sing pengin ngerti siji liyane (ta'aruf)[1].
  2. Amarga gunung ana panggonan ing Adam lan Hawa nalika ditemokake ing Bumi[1].
  3. lan liyane[1].

Kastamiwan dina Arapah[besut | besut sumber]

  1. Dina Arapah minangka dina kasempurnaning Islam lan nikmat.[3]
  2. Dina Arapah iku dina perayaan umat Islam.[3]
  3. Pasa ing dina Arafah bakal ngapura dosa rong taun.[3]
  4. Arafat yaiku dina pangapuraning dosa lan karinganan saka nyiksa neraka.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]