Taun anyar Hijriyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taun Anyar Hijriyah
Islamic New Year celebration (4453839979).jpg
Pahargyan Taun anyar Hijriyah ing Nawa-I-Barakzayi, Afghanistan (2010)
Jeneng resmiرأس السنة الهجرية
Raʼs al-Sanah al-Hijrīyah
Uga ingaranTaun anyar Islam, Taun anyar Hijriah
DipèngetiMuslim
JinisMuslim
Pèngetan
LabuhMaghrib, pungkasaning dina saka sasi Zulhijjah–1 Muharram
RampungMaghrib, 1 Muharram
Tanggal ing 2019Srengenge kelem, 31 Agustus–
senja, 1 September
Tanggal ing 2020Srengenge kelem, 20 Agustus–
senja, 21 Agustus
Tanggal ing 2021Srengenge kelem, 9 Agustus–
senja, 10 Agustus

Taun Anyar Islam minangka dina penting kanggo umat Islam amarga nandhani sawijining acara penting ing sajarah Islam sing ngelingi hijrah Nabi Muhammad. saka kutha Mekkah tekan Madinah taun 622 Masehi. Acara bersejarah iki ana ing wulan Muharram kaping-1 kanggo kalender Hijriah. Nanging Taun Hijrah Nabi saka Mekkah menyang Madinah dijupuk minangka pitungan awal kanggo kalender Hijriyah. Kalender Hijriyah durung resmi nalika jaman Nabi SAW. Kalender iki mung diwiwiti nalika khalifah Arrasyidin kaping kalih yakuwi Umar bin Khattab R.A. Ana sawatara saran saka kanca-kanca kanggo tanggal Madinah wektu iku, sawatara sing ngandhakake yen taun Islam diwiwiti nalika miyos Nabi Muhammad, ana sing ngusulake wiwitan tanggal Islam ditunjuk minangka nabi lan rasul nanging pandangan sing ngusulake tanggal Islam diwiwiti saka hijrah Nabi Muhammad SAW. Panetepan iki kanggo ngelingi pentinge tanggal hijrah sing dadi pergeseran paradigma ing sejarah Islam, sing pisanan ing sejarah Islam, nabi lan rasul mbentuk pamarentah kanthi kesulitan kabeh lan ngganti hubungan diplomatik karo negara lan nyebarake propaganda Islam sacara global supaya Islam nyebar kanggo donya sacara merata.