Lailatul Raghaib

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lailatul Raghaib utawa Regaip Kandili iku salah siji saka limang bengi Kandil. Raghaib asalé saka "rega-be" sing artine "kepéngin" utawa "kepéngin menyang". Lailatul Raghaib nandhakaké wiwitan "telung wulan suci" (Rajab, Sya'ban lan Ramelan) ing kalender Islam. Nalika riyaya Islam diwiwiti ing wayah wengi, Lailatul Raghaib dirayakake ing wayah wengi Jumat sadurungé dina pisanan ing wulan Rajab.