Isra' Mi'raj

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Isra Mi'raj (Arab:الإسراء والمعراج‎, al-’Isrā’ wal-Mi‘rāğ) iku rong péranganing lelungan sing diayahi déning Muhammad sajeroning sawengi. Kedadéyan iki minangka salah siji prastawa wigati tumrap umat Islam, amarga ing prastawa iki Muhammad Shallallahu Alaihi wa Sallam nampa printah nglakoni salat limang wektu sadina sawengi.

Isra Mi'raj kadadéan ing kalamangsa pungkasan mangsa kanabian ing Makkah sadurungé Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam hijrah menyang Madinah. Miturut al-Maududi[1] lan mayoritas ulama,[2] Isra Mi'raj kadadéan ing taun pisanan sadurungé hijrah, ya iku antara taun 620-621 M. Miturut al-Allamah al-Manshurfuri, Isra Mi'raj kadadéan ing wengi 27 Rajab taun angka 10 kenabian, lan iki sing populèr. Sanadyan mangkono, Syaikh Shafiyurrahman al-Mubarakfuri[3] nulak panemu mau kanthi alesan amarga Khadijah radhiyallahu anha séda ing sasi Ramadhan taun angka 10 kenabian, ya iku 2 wulan sawisé wulan Rajab. Lan wektu iku durung ana kuwajiban salat limang wektu. Al-Mubarakfuri nyebutaké 6 panemu ngenani wektu kadadéan Isra Mi'raj. Nanging ora ana siji-sijia sing mesthi. Prastawa Isra Mi'raj kapérang sajeroning 2 prastawa sing béda. Sajeroning Isra, Muhammad Shallallahu Alaihi wa Sallam "dibudhalaké" déning Allah saka Masjidil Haram nganti Masjidil Aqsa. Banjur sajeroning Mi'raj Muhammad diunggahaké tumeka langit nganti Sidratul Muntaha sing dadi papan paling dhuwur. Ing kéné Nabi Muhammmad nampa printah langsung saka Allah kanggo ngayahi salat limang wektu.

Tumrap umat Islam, prastawa mau minangka prastawa sing wigati, amarga wektu iki salat limang wektu diwajibaké, lan ora ana Nabi liya sing bisa lelungan nganti tekan Sidratul Muntaha.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Al-Mawdudi, 1999. Quranic Suras Information. Version 2.01 (e-book information). Dar el Hadith.
  2. ^ Abu Majdi Haraki, 2007. Misteri Isra Mi'raj, h. 206. Jogjakarta: DIVA Press.
  3. ^ (ing basa Arab) Al-Mubarakfuri, Shafiyurrahman. Ar-Rahiq al-Makhtum (pranala unduhan, unduhan zip 1.85 MB).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks