Mahkamah Internasional: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: : → : (2), sajeroning wektu → ing sajeroning wektu
(→‎Kaanggotaan: éjaan, replaced: sacara → kanthi)
(éjaan, replaced: : → : (2), sajeroning wektu → ing sajeroning wektu)
== Sumber-Sumber Hukum ==
 
Sumber-sumber hukum sig dipigunakaké naika nggawé kaputusan ya iku :
 
a. konvensi-konvensi internasional kanggo ngukuhaké perkara-perkara sing diakoni déning nagara-nagara sing lagi sulaya
d. kaputusan-kaputusan kehakiman lan pendhidhikan saka publisis-publisis sing paling mumpuni saka werna-werna nagara, minangka cara tambahan kanggo nentokaké peraturan-peraturan hukum
 
Mahkamah bisa nggawé kaputusan “''ex aequo et bono''” (tegesé : miturut apa sing dianggep adil) yèn pihak-pihak sing magepokan nyetujoni.
 
== Kaanggotaan ==
 
Mahkamah dumadi saka limalas hakim, sing dikenal minangka ”anggota” mahkamah. Para hakim mau dipilih déning majelis umum lan dewan keamanan sing nganakaké pemungutan swara kanthi kapisah. Hakim-hakim dipilih adhedhasar kacakapané, dudu miturut dhasar kabangsan ananging diusahakaké supaya bisa njamin yèn sistem-sisitem hukum sing paling wigati ing donya diwakili déning mahkamah. Ora ana loro hakim sing dadi warga nagara saka nagara sing padha. Hakim-hakim mengku kalungguhan ing sajeroning wektu sangang taun lan bisa dipilih manèh. Para hakim mau ora kena nglungguhi kalungguhan liya samangsa mengku kalungguhan minangka hakim ing mahkamah iki.
 
== Pranala njaba ==
348.872

besutan

Menu navigasi