Kolo Touré

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kolo Touré
Kolo Toure arsenal.JPG
Informasi pribadi
Jeneng pepak Kolo Habib Touré[1]
Tanggal lair 19 Maret 1981 (umur 35)
Papan lair Bouake, Pasisir Gading
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi pamain Bek
Informasi klub
Klub saiki Manchester City
Nomer 28
Karir remaja
ASEC Mimosas
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2002 ASEC Mimosas 14 (3)
2002–2009 Arsenal 226 (9)
2009– Manchester City 58 (5)
Tim nasional
2001– Pasisir Gading 85 (4)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22.00, 12 Desember 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 22.00, 10 September 2011 (UTC)


Kolo Habib Touré (dipunlairaken ing Bouake, Pasisir Gading, 19 Maret 1981; umur 35 taun) ya iku pemain bal-balan profesional sing kebangsaané Pasisir Gading sing main minangka bek tengah kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Pasisir Gading.

Karir[sunting | besut sumber]

Klub[sunting | besut sumber]

Touré miwiti karir ing ASEC Mimosas. Panjenengané uga naté main kanggo Arsenal sadurungé gabung karo Manchester City. Touré minangka Mas kandung saka Yaya Touré, sing uga kanca siji tim ing Manchester City F.C..

Tim nasional[sunting | besut sumber]

Touré wes main kanggo Pasisir Gading wiwit taun 2000. Debuté ya iku wulan April 2000 nglawan Rwanda. Panjenengané main ing kabèh limang pertandhingan kanggo Pasisir Gading nalika dadi runner-up ing Piala Afrika ing nagara Mesir nalika wulan Januari 2006.

Panjenengané wes kasil nembus skuad 23 pemain sing dijeluk déning pelatih Henri Michel ing Piala Donya FIFA 2006 lan kapisan metu ing tanggal 11 Juni 2006, nalika Pasisir Gading kalah 2-1 saka Argentina.

Panjenengané wes nyetak telung gol kanggo Pasisir Gading saka 78 main, rong sundulan nglawan Gabon lan Tajikistan, lan siji nglawan Jepang, salah siji tendangan 20 yard sing mabur banter ing njero gawang.

Toure main kanggo Pasisir Gading ing Piala Donya 2010 ing Afrika Selatan lan dadi kapten ing pertandhingan kapisan tim vs Portugal amarga Didier Drogba cedera, sing nggawé striker Chelsea iku dibangkucadangké.

Referensi[sunting | besut sumber]

  1. ^ Hawkey, Ian (2008-02-17). "Toure family fortunes". London: The Times. 
  2. ^ "Player Profile – Kolo Toure". Premier League. Retrieved 19 April 2011. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kolo Touré ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolo_Touré&oldid=1037585"