Kolo Touré

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kolo Touré
Kolo Toure arsenal.JPG
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kolo Habib Touré[1]
Dhuwur 183 m (600 ft 4.7 in)[2]
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester City
Angka 28
Karir nom
ASEC Mimosas
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2000–2002 ASEC Mimosas 14 (3)
2002–2009 Arsenal 226 (9)
2009– Manchester City 58 (5)
Tim nasioanl
2001– Pasisir Gading 85 (4)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22.00, 12 Desember 2011 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22.00, 10 September 2011 (UTC)

Kolo Habib Touré (lair ing Bouake, Pasisir Gading, 19 Maret 1981; umur 35 taun) ya iku pemain bal-balan profesional sing kebangsaané Pasisir Gading sing main minangka bek tengah kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Pasisir Gading.

Karir[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Touré miwiti karir ing ASEC Mimosas. Panjenengané uga naté main kanggo Arsenal sadurungé gabung karo Manchester City. Touré minangka Mas kandung saka Yaya Touré, sing uga kanca siji tim ing Manchester City F.C..

Tim nasional[besut | besut sumber]

Touré wes main kanggo Pasisir Gading wiwit taun 2000. Debuté ya iku wulan April 2000 nglawan Rwanda. Panjenengané main ing kabèh limang pertandhingan kanggo Pasisir Gading nalika dadi runner-up ing Piala Afrika ing nagara Mesir nalika wulan Januari 2006.

Panjenengané wes kasil nembus skuad 23 pemain sing dijeluk déning pelatih Henri Michel ing Piala Donya FIFA 2006 lan kapisan metu ing tanggal 11 Juni 2006, nalika Pasisir Gading kalah 2-1 saka Argentina.

Panjenengané wes nyetak telung gol kanggo Pasisir Gading saka 78 main, rong sundulan nglawan Gabon lan Tajikistan, lan siji nglawan Jepang, salah siji tendangan 20 yard sing mabur banter ing njero gawang.

Toure main kanggo Pasisir Gading ing Piala Donya 2010 ing Afrika Selatan lan dadi kapten ing pertandhingan kapisan tim vs Portugal amarga Didier Drogba cedera, sing nggawé striker Chelsea iku dibangkucadangké.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Hawkey, Ian (2008-02-17). "Toure family fortunes". London: The Times. 
  2. ^ "Player Profile – Kolo Toure". Premier League. Dijupuk 19 April 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolo_Touré&oldid=1086663"