Kalung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
kalung berlian

Kalung ya iku wanguné rerenggan kang duwé mupangat kanggo pepaès (acecoris) kang dianggo ana ing gulu kang wujudé manéka warna.[1] Jinis lan wujud kalung ing jaman saiki arupa jinis dideleng sak mupangaté kanggo celengan (investasi) utawa kanggo rerenggan (rerenggan).Semono uga kalung bisa digolongaké saka bahan dhasaré kaya ta:

Kalung rerenggan (rerenggan) (rerenggan kanthi bahan dhasar:

Kalung lumrahé dhapuré ranté lan kadang ditambah liontin kanggo méndhel.[1]

Mupangat[besut | besut sumber]

Kalung wis dianggo wiwit jaman biyén. Kalung dianggo wong lanang uga wong wadon.[2] Kalung uga kena kanggo tanda kabudayan.[2] Kalung uga kena kanggo mbédakaké budaya siji lan sijiné.[2] Ana uga kabudayan kang ndadékaké kalung dadi tanda kelas sosial kang nganggo kalung iku.[2]

Kalung uga bisa dadi idéntitas wong kang nganggo.[2] Kalung iki kaya ta kalung kang dienggo karo bala Amérika Sarékat.[2] Kalung iki uga diarani dog tags.[2] Idéntitas kang dituliské ing kalung ya iku jeneng, kalungguhan, resimén utawa korps kang nganggo kalung.[2]

Kasehatan[besut | besut sumber]

Kalung kaséhatan uga diarani kalung biofir ion.[3] Kalung iki digawé saka watu kang duwé magnét kang bisa nglancaraké peredaran darah.[3] Kalung kaséhatan, carané nganggo uga padha karo kalung-kalung biyasa.[3] Saiki kalung kaséhatan uga wis duwé motif lan variasi warna kang akèh.[3] Kalung kasehatan bisa nambani lelara lan ncegah stroke, blegudreg utawa hiperténsi.[3] Kalung biosfér bisa ngamanaké organ-organ vital ing awak.[3]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d artikata.com(dipunundhuh tanggal 6 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h Dog Tags(dipunundhuh tanggal 6 Juni 2011)
  3. ^ a b c d e f biofirpusat.com(dipunundhuh tanggal 6 Juni 2011)
Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Kalung ing KamusWiki.

Cathetan suku[besut | besut sumber]