Zamrud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Zamrud iku watu permata utawa watu mulia ingkang warna ijo nganti ijo tuwa. Zamrud kalebu mineral silikat beril (duwé beryllium) lan warna ijo amarga saka kelumit kromium. Anane vanadium lan wesi ingkang wonten kelumit kromium nyebabake pirang zona ning warna ijo mau. Atose zamrud kalebu dhuwir (7,5 ing skala Mohr). Pengasil zamrud kualitas dhuwur iku Kolombia , Siberia , Afrika Kidul, Zimbabwe , Australia, lan Brasil.