Rerenggan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rerengga kang ana ing musèum Victoria lan Albert

Rerenggan utawa pepaès , (basa Indonésia: Perhiasan) áiku sadéngah barang sing dianggo ngrengga utawa gawé éndah utamané tumrap salira. Rerenggan salira biasané kagawé saka emas utawa pérak lan wanguné werna-werna kayata arupa ali-ali, kalung, liontin lan sapanunggalané. Rerenggan liya sing gunané kanggo ngrengga ruangan utawa omah bisa arupa lukisan vas kembang, reca, lampu kristal, lan sapanunggalané.


Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Rerenggan ing KamusWiki.