Bros

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
maneka warni bros

Bros utawi wonten ing basa Walanda punika broche saking basa Prancis, inggih punika piranti kanggé hiasan ingkang dipundamel kanggé dipunpasang wonten busana. Sapunika saged ugi kangge hiasan wonten ing jilbab. Kala rumiyin, padatanipun bros kadamel saking bahan logam saged ugi saking perak utawi emas. Wonten ugi ingkang saking bahan perunggu, lajeng miturut pangembangan jaman sapunika sampun kathah macem-macem bahan ingkang kanggé ndamel bros. Kadosta saking bahan flanel, pita, benang wol, plastik, lan sakpituruté.

Miturut sejarahipun, bros punika ingkang kaping sepisan dipunkenal wonten ing zaman Perunggu. Bangsa Romawi, Yunani, Jerman ugi suku Kelt saha sadaya suku ingkang migrasi dhateng Éropah awalipun ngginaken gesper hias. Bentukipun bros ugi manéka warna. Kadosta awujud tiruan kembang, kewan, boneka, tokoh kartun, lan sakpiturute. Kanthi variasi bahan supados langkung menarik.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bros&oldid=1013891"