Watu permata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Watu permata utawa watu aji ya iku mineral, watu kang dibentuk saka kasil prosès géologi kang unsuré dumadi saka siji utawa sawetara komponen kimia kang duwé rega larang, lan diminati déning para kolektor. Watu permata kudu dipolès sadurungé didadèkaké perhiasan.

Ing donya iki ora kabèh panggonan bisa ditemokaké watu permata. Ing Indonésia mung ana sawetara panggonan kang ngandhut watu permata antara liya ing propinsi Banten misuwur kanthi Kalimayané, ing Pulo Kalimantan kanthi Kecubungé (amethys) lan Inten (berlian). Watu permata duwé jeneng saka aksara a nganti z kang diklasifikasèkaké miturut Skala Mohs, saka 1 nganti 10. Permata kang paling diminati ing donya ya iku kang mawa kristal, saliyané Berlian ya iku Zamrud, Ruby, Safir lan Mata kucing.

Sawetara jinis watu permata[sunting | besut sumber]

  • Akik...........agate lan jinis jasper,
  • Akuamarin .....aquamarine.
  • Ametis\kecubung.....amethyst.
  • Biduri laut,moonstone kusus werna biru.
  • Batu biduri Bulan...putih/biru.....moon stone.
  • Batu Cempaka......topaz
  • Berlian...diamond.(intan kang diasah facet)
  • Delima......garnet
  • Giok.....jade
  • Intan.....bisa mentah, bisa asahan.
  • Kuarsa......amethyst lan kabèh akik kalebu ing sajeroné.
  • Mutiara..pearl.
  • Mata kucing...cat's eye,bisa crysoberyl(paling larang),bisa garnet
  • Pirus..........turquoise
  • Safir.........sapphire
  • Zamrud..........emerald.
  • Ruby,(Mirah,kalebu Mirah Delima)
  • Opal,Kalimaya
  • Spinel
  • Bloodstone,batu akik darah
  • Tashmarine
  • Quattro

Watu permata kang durung ana jeneng Indonésia[sunting | besut sumber]

  • Alexandrite / Chrysoberyl
  • Chrysocolla
  • Chrysoprase
  • Hematite........watu getih.
  • Jasper..........merah=hati ayam,hijau-badar lumut.
  • Kunszite
  • Lapis Lazuli
  • Malachite
  • Obsidian
  • Olivine=peridot.
  • Pyrite
  • Tanzanite
  • Tourmaline
  • Zircon


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Watu_permata&oldid=1054318"