Gelang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gelang

Gelang iku kalebu salah sawijining rerengga kang di anggo ana ing tangan utawa sikil kang utamané ana ing pergelangan.Wujud lan jinising didasarake tumuju mupangat utawa kagunan kapengkar dumadi wangun bahan waja, kulit kain plastik emas uga bahan liya uga isih ngandut permata s, wewatunan s, kayu, lan/ utawa shell s. Gelang dimupangatake minangka dadi sarana kasehatan, medis lan ciri tumuju kayata gelang alergi uga grita sakit pasien-identifikasi tag.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gelang&oldid=962164"