Gelang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gelang

Gelang iku kalebu salah sawijining rerengga kang di anggo ana ing tangan utawa sikil kang mligi ana ing pergelangan.Wujud lan jinising didasarake tumuju mupangat utawa kagunan kapengkar dumadi wangun bahan waja, kulit kain plastik emas uga bahan liya uga isih ngandut permata s, wewatunan s, kayu, lan/ utawa shell s. Gelang dimupangatake minangka sarana kasehatan, medis lan ciri tumuju kaya ta gelang alergi uga grita sakit pasien-identifikasi tag.