Saga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuna salah sijiné kaya ta pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis sajeroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.