Saga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuno salah sijiné kaya ta pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis sajeroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.