Saga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuno salah sijiné kayata pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis jroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saga&oldid=983862"