Saga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), yaiku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuno salah sijiné kayata pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis jroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saga&oldid=833954"