Saga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuna salah sijiné kaya ta pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Èslan, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Èslan. Saga ditulis sajeroning basa Nordik Lama ksng utama ing Èslan.