Saga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cuplikan Njáls saga ing Möðruvallabók (AM 132 folio 13r) taun 1350.

Saga (saka basa Islan saga, jamak sögur), ya iku kisah kang ngenani sajarah suku-suku Skandinavia lan Jerman kuno salah sijiné kayata pelayaran bangsa Viking awal, migrasi ing Islandia, lan musuhan ing antara kulawarga-kulawarga Islandia. Saga ditulis jroning basa Nordik Lama ksng utama ing Islandia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saga&oldid=1108489"